Magazin Poznati

Čuveni fudbaler proćerdao 14 miliona $ na poroke i žene, sada mu život visi o koncu

Fabian o Nil
. Foto: Archivo El País

Krajem dvadesetog veka nije bilo neubičajeno da najpopularniji fudbaleri žive poput rok zvezda, sa popularnošću i slavom svakako su mogli meriti sa njima, a ogroman novac koji su zarađivali trošili su na poroke svih vrsta i uživanje u lepim ženama.

To se posebno odnosilo na majstore na travnatom terenu sa južnoameričkog kontinenta – setimo se samo Maradone i Kaniđe, ali i čuvenog Pola Gaskojna „Gaze“, koji je u sebe tokom decenija sipao hektolitre alkohola i bio sklon raznim ekcesima, čime je vremenom nepovratno narušio sopstveno zdravlje.

Lekari se bore za život urugvajske zvezde

Slična sudbina zadesila je i proslavljenog urugvajskog asa Fabijana O’Nila (49), bivše zvezde Kaljarija, Juventusa i Peruđe koji plaća danak neumerenog konzumiranja alkohola, pošto se nalazi u izuzetno teškom stanju.

On je hitno hosppitalizovan u Montevideu, zbog komplikacija sa cirozom jetre, a lekari se danonoćno bore da ga spasu, piše Kurir.

Nažalost, ovo nije prvi put da je O’Nil u teškom stanju zbog problema sa jetrom. Naime, on je 2016. i 2020. godine bio hospitalizovan zbog problema sa mokraćnom bešikom i jetrom.

Uspeo je da se oporavi, ali zbog konzumiranja alkohola situacija se ponovo pogoršala i sada se nalazi u izuzetno kritičnom stanju.

Najveću slavu stekao igrajući u italijanskoj ligi

O’ Nil je profesionalnu karijeru započeo u Nasionalu koji se takmičio u Prvoj ligi Urugvaja, a u prvom timu bio je u periodu od 1992. do 1995. godine.

1996. godine potpisuje za Kaljari (Italija) u kome ostaje do 2000. godine kada prelazi u Juventus. U januaru 2002. godine potpisuje za Peruđu, da bi se naposletku vratio u Kaljari koji je tada bio u Seriji B.

Usledilo je penzionisanje i O’ Nil se vratio u Urugvaj gde se posvetio uzgoju stoke na ranču.

Međutim, u januaru 2003. godine odlučio je da se vrati najvažnijoj sporednoj stvari na svetu, te opet potpisuje za Nasional.

Ali, za urugvajskog prvoligaša u toj sezoni nastupao je samo pet puta.

Nameštao utakmice i dizao novac na kladionicama

– Dok sam bio igrač Kaljarija namestio sam utakmicu s Kjevom. Jednim i drugima je odgovarao remi dok smo se borili za opstanak. Od čelnika svojih klubova dobili smo i nagradu za opstanak u ligi. Dogovorio sam remi sa kapitenom Kjeva, kao i sa svojim saigračima.

Još smo išli u kladionice da uložimo novac na nerešen rezultat. U 87. minutu smo poveli sa 2:1 preko Dijega Lopeza. Prišao sam mu i rekao: Ispravi ovo, budi krivac za primljeni gol ili će nas razapeti“. I onda smo do kraja meča primili gol – rekao je svojevremeno Urugvajac.

On je istakao da je namestio i jednu utakmicu dok je igrao za Peruđu.

– Bio sam kapiten Peruđe. Dogovorio sam rezultat i opet smo se svi kladili. Sve je prošlo kako smo se dogovorili – rekao je O’Nil.

Poroci ga koštali bogatstva

Tokom karijere zaradio je ogroman novac, ali je sve spiskao na poroke i lepe žene.

– Ništa više nemam. Potrošio sam 14 miliona dolara. Ko je kriv? Krivi su spori konji i brze žene – rekao je O’Nil jednom prilikom.

Dodao je da je srećniji od kada je oppet siromašan.

– Siromašan sam, ali opet sam srećan. Glavno je da porodica i ja imamo nešto da jedemo. Pronašao sam nove prijatelje, one prave, a ne lažne koji su bili pored mene dok sam bio bogat – objasnio je on.

O’ Nil je trošio novac i na alkohol i noćne provode.

– Moja je krivica. Žene su se zaljubljivale u moje pijano izdanje, a onda su pokušavale da me promene. Niko nije mogao da me promeni. Čak su mi nudili i pomoć psihologa. Od mene su bogatije i moje bivše žene – govorio je O’Nil.

Radio kao konobar, deci obećao da će prestati sa pićem

Slavni Urugvajac na kraju bio prinuđen da radi kao konobar kako bi preživeo.

Fabial o nil sa klincem
Foto: El Pais

Nakon operacije koju je imao pre nekoliko godina obećao je deci da će prestati da pije, išao je i na kliniku za odvikavanja, ali nije izdržao.

Vratio se starim porocima i sada mu život visi o koncu.

Izvor: Kurir

Fudbaler Francuske završio u krevetu sa maloletnom prostitutkom, zatvor izbegao za dlaku

Share via
Copy link