Magazin

Metju Peri se godinama borio sa porocima, potrošio 9 miliona dolara da pobedi zavisnost

metju-peri-2
Foto: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia / Profimedia

Glumac Metju Peri preminuo je u subotu u svom domu u Los Anđelesu, od navodnog srčanog zastoja. Ceo svet šokiran je ovo vešću, a okolnosti oko smrti omiljeng Čendlera iz serije “Prijatelji” još uvek nisu najjasnije.

Metju Peri imao je samo 54 godine, i neobičnu životnu priču. Tokom višedecenijske karijere, povezivali su ga samo sa četiri žene, a nakon jezive nesreće je postao “navučen” na lekove, potom i drogu i alkohol.

Metju Peri je 1997. doživeo nesreću dok je vozio džet-ski i postao zavisnik od leka “vikodin”. Iste godine morao je na program odvikavanja u trajanju od 28 dana, ali tada su počeli problemi sa zavisnošću i zdravljem.

Osim leka protiv bolova, Metju Peri uzimao je metadon, amfetamine i pio alkohol i u jednom trenutku imao samo 66 kilograma zbog problema sa pankreasom, piše Žena Blic.

Ponovo je otišao na lečenje 2001. godine, a u jednom intervjuu je izjavio da se i ne seća snimanja tri sezone “Prijatelja”, jer je bio u kandžama zavisnosti.

Sedam godina kasnije, Metju Peri proveo je pet meseci u bolnici i jedva preživeo.

Debelo crevo mu je, kako su tada pisali američki mediji, “puklo” zbog korišćenja opioida i dve nedelje je bio u komi.

Morao je devet meseci da nosi kesu za kolostomiju, a lekari su porodici rekli da je imao samo dva odsto šanse da preživi.

Prema pojedinim izvorima Metju je tokom života obavio oko 6.000 poseta Anonimnim alkoholičarima, takođe je bio na rehabilitaciji 15 puta i čak 12 puta na operacija da bi mu spasili život.

Svojevremeno je rekao da je na pokušaje odvikavanja potrošio oko devet miliona dolara. Otvorio je sopstveni centar za lečenje 2013. godine.

“Verovatno sam potrošio devet miliona američkih dolara ili tako nešto pokušavajući da se otreznim”, rekao je svojevremeno glumac.

Preminuo glumac Metju Peri, odlazak čuvenog Čendlera iz „Prijatelja“

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link