Koronavirus Srbija

Radovanović: Biće bezbedno tokom jula i avgusta, ali je najsigurnije letovati u Srbiji

zoran-radovanovic

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je da bi tokom jula i avgusta trebalo da bude dosta bezbedno, kada je u pitanju koronavirus, ali da je epidemija ipak neizvesna stvar.

Ipak, on očekuje da virusa tokom letnjih meseci ili ne bude uopšte ili će se pojavljivati sporadično.

Rizik od putovanja, u tom slučaju, kako je rekao Radovanović za Blic, u načelu ne bi bio veliki.

– Ali ako se negde pojavi mala epidemija, onda se komplikuje život onome ko se nađe van zemlje, pogotovo što ako se razboli, plaća i doktora, jer mislim da međunarodno putničko osiguranje to ne bi pokrivalo – rekao je Radovanović.

Radovanović objašnjava koje su to zemlje koje bi na neki način predstavljale najbezbednije destinacije za boravak tokom ta dva meseca. Ipak, naglašava da je najbolje letovati u Srbiji.

– Ali ako neko već hoće da ide u inostranstvo, bolje je da ide u neku susednu zemlju, da pređe samo jednu granicu, dakle u Bugarsku, Crnu Goru ili Hrvatsku. Što je dalje, to je komplikovanije, jer bilo gde na putu ako dođe do pojave epidemije, onda bi bilo problema da se ti ljudi vrate nazad – rakao je Radovanović.

On dodaje kako može da se pretpostavi da će tokom jula i avgusta biti relativno bezbedno, mada ne apsolutno, a baš zbog tog dodatnog rizika koji ne može da se isključi, predlaže se boravak u zemlji.

– S te strane, ko hoće da bude siguran ima naše banje i slična odredišta ovde u Srbiji, mada verovatno neće biti bolesti ili će je biti jako malo u ta dva letnja meseca – rekao je Radovanović.

Kon se izvinio Radovanoviću: Moramo se zapitati zašto ga nije uvažavao u jeku borbe

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

14 Shares
Share via
Copy link