Koronavirus Srbija

Radovanović odgovorio Konu: Vlast bi morala da sarađuje sa mnom

Nastavlja se javna rasprava između epidemiologa Zorana Radovanovića i Predraga Kona.

Kon je u emisiji “Hit tvit” na pitanje kako bi se dr Zoran Radovanović snašao i fukncionisao u Kriznom štabu kada je opoziciono opredeljen, rekao da bi on (Radovanović) morao da sarađuje sa vlašću, ako misli da bude delotvoran, inače ne bi imao uspeha.

– Vlast bi morala da sarađuje sa mnom – rekao je Radovanović za portal Nova.rs reagujući na tu izjavu njegovog kolege.

On je dodao da bi se prilikom donošenja mera, naravno, pitali i psiholozi, ekonomisti i drugi stručnjaci, a da bi interesi političara bili isključeni.

– Kad epidemiolozi slušaju političare, desi se ovo što imamo – zaključio je Radovanović koji je poznat po kritikama upućenim Kriznom štabu.

Radovanović je navodio da se Krizni štab “definitivno opredelio za politiku na račun struke” i da su mu autoritet dodatno urušavale “korekcije” njegovih odluka sa vrha izvršne vlasti.

Nakon što je sa beogradskih protesta upućen zahtev o formiranju novog Kriznog štaba, sa stručnjacima odvojenim od politike, sa čim se složio i dr Radovanović, reagovao je Kon koji je na Fejsbuku poručio da “sa velikim zadovoljstvom ustupa svoju ugodnu fotelju u ‘nepolitizovanom’ Kriznom štabu uvaženom i ‘neostrašćenom’ profesoru Radovanoviću da dalje rukovodi sa Covid 19 do 2022. godine”.

Usledio je odgovor dr Radovanovića koji je u autorskom tekstu u listu “Danas” rekao da je polovinom marta bio spreman da uđe u Krizni štab, ali da zvaničan poziv ministra zdravlja nikada nije stigao.

Sukob kolega Radovanovića i Kona: Podaci Batuta su skandalozni!

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

26 Shares
Share via
Copy link