Film Magazin

Niko nije dočarao harizmu i sjaj Milene Dravić kao Rade Šerbedžija

milena dravic

Velika i obožavana srpska glumica Milena Dravić napustila nas je 14. oktobra 2018. godine. Pored maestralnih uloga koje je ostvarila u svojoj bogatoj glumačkoj karijeri, Milena Dravić zračila je posebnim sjajem i beskrajnom harizmom.

Mnogi su to prepoznali i Mileni posvetili najlepše reči i komplimente, ali malo je ko to znao da dočara kao njen kolega Rade Šerbedžija.

Na uručenju „Dobričinog prstena” glumici Mileni Dravić, Rade Šerbedžija je istakao da je Milena Dravić njegova drugarica, „najdraža glumica i naša ljubav”.

Milena Dravić i Gaga Nikolić, hrabri ljudi – uvek protiv vlasti i uvek na strani naroda

– Kad kažem ljubav, to je onako kako se ljubi more i nebo, i sve ono što je iznad tebe i izvan tebe, a opet tako duboko tvoje. Milena je smisao ovog našeg unutrašnjeg traženja istine i svakako neko ko je najviše poleteo u apstraktno od svih nas koji smo se bavili pozorištem u Jugoslaviji.

I proći će godine, i proći će vremena, ali kad se tamo negde budu slagale knjige o svima nama, Milena će stajati na prvoj stepenici tog našeg uspinjanja.

– Šta je u njoj tako posebno čarobno?

Nije to veština samo, nije to ni lepota sama, ni njena čedna priroda, blagi osmeh, ni pogled prepun dečjeg sna. To je sve to i opet nešto drugo. Nešto što samo ona jeste i niko drugi…

Ona je na strani slabih, ona je protiv nepravde i gluposti, i protiv vlasti kao takve.

Kao prava heroina znala je uvek stati na stranu svoga naroda i svoje publike. A njen narod je sav narod ove planete. Jer, Milena je nadrealna. Ona je fikcija, simbol i dobrota sama. Njoj pripada njeno plavetno slovenstvo i posvećenost prema tradiciji, istoriji, korenima naroda kojem pripada – rekao je Šerbedžija, koji je potom za Milenu otpevao „Devojko mala” i govorio stihove Arsena Dedića.

Šerbedžija je 2017. godine uz Mileninu podršku porinuo čamac Gage Nikolića, koji nastavlja da plovi za umetnost – i u sećanje na naš najveći glumački par.

Izvor: Noizz

Milena Dravić i Gaga Nikolić venčali se na pauzi snimanja, a za kumu poveli Seku Sabljić

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

147 Shares
147 Shares
Share via
Copy link