Film Magazin

Bred Pit prvu glavnu ulogu imao u Jugoslaviji, glumio je sa Milenom Dravić za više nego skroman honorar

bred-pit
Foto: Printscreen

Bred Pit iza sebe ima više od trideset godina karijere u Holivud gde je snimio brojne uspešne filmove u kojima je igrao glavnu ulogu. Međutim, zanimljivo je da je prvu glavnu ulogu snimao u bivšoj Jugoslaviji, tačnije na crnogorskom primorju.

Glumac je rođen u Oklahomi, a 1987. doselio se na Beverli Hils u Kaliforniji. Šest godina je studirao glumu, a 1988. dobio je svoju prvu glavnu ulogu u Tamnoj strani sunca u kojoj glumi mladog Amerikanca kojeg porodica vodi na Jadran kako bi se izlečio od kožne bolesti.

Film je sniman u Kotoru i njegovoj okolini u leto 1988. godine, a zbog raspada Jugoslavije objavljen je tek 1997. godine.

Film Tamna strana sunca je američko-jugoslovenski film iz 1988. godine reditelja Božidara Bote Nikolića, a scenario su po priči Nikole Jovanovića napisali Endrju Horton i Željko Mijanović, piše Index.

Glavne uloge u filmu tumače Bred Pit, Šeril Polak i Gaj Bojd .

Bred Pit igra Rika Klejtona, mladića koji pati od retke kožne bolesti i koji na Jadranu uči važne životne lekcije, a njegovu majku igra Milena Dravić.

Uz njih u filmu glume i Gorica Popović i Sonja Savić.

Reditelj Božidar Nikolić je od 400 kandidata za glavnu ulogu izabrao Breda Pita, a glumac je bio veoma srećan zbog izbora, premda je plaćen samo 1523 dolara za sedam nedelja snimanja.

Nekoliko godina kasnije počeo je njegov glumački uspon – 1994. glumi u filmu Intervju s vampirom, a usledili su Legenda o jeseni i Sedam.

Nakon toga, 1997. godine snima Seme zla te Sedam godina na Tibetu, čime postaje jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca.

Bred Pit napušta Holivud i novi život započinje u francuskim vinogradima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link