Magazin

Milena Dravić i Gaga Nikolić venčali se na pauzi snimanja, a za kumu poveli Seku Sabljić

milena i gaga
Printscreen

Simonida Milojković jedna je od najtiražnijih srpskih modernih književnica čiji su romani „Grabljivica“ i „Ljubav u doba kokaina“ rasprodati po celom regionu u rekordnim tiražima. Ona je gledaocima K1 televizije otkrila neke nepoznate detalje iz života Milene Dravić i Dragana Nikolića koje je i privatno poznavala.

– Milena nije volela puno da izlazi, a sa Draganom sam umela dugo da sedim po kafanama. Poslednji put kada smo sedeli pili smo viski i poslednju turu smo dobili na račun kuće. Tada sam primetila koliko je Dragan bio ljubazan prema konobaru. Bio je pristojan, svima se javljao iz komšiluka, a sa tim ljudima se uglavnom i družio… Isto takva je bila i Milena – ispričala je Simonida.

To veče kada su Dragan i Simonida pili viski, Milena ga je zvala telefonom.

– On je tako milo razgovarao sa njom i birao nežne reči posle toliko decenija braka. Bila sam zadivljena tim toplim odnosom – posvedočila je poznata spisateljica.

Simonida je zatim otkrila kako su se Milena i Dragan upoznali.

– Upoznali su se za vreme snimanja filma ’Horoskop’. Tada je Milena bila znatno veća zvezda od njega, a Dragana je privukla zato što je pored te popularnosti bila skromna i pristupačna – kazala je Simonida i otkrila srž Milenine skromnosti.

– Ona je umela da kaže da je skromna jer je skromno i rasla. Otac joj je bio poštanski službenik i njih četvoro je živelo u jednosobnom stanu na Dorćolu – navela je.

Milena i Dragan su bili različiti u mladosti, ona je bila balerina, a on mangup sa beogradskog asfalta koji je išao na boks.

– Zamislite bokser i balerina, kako je život nepredvidiv – dodala je.

Simonida je onda ispričala kako se venčao najpoznatiji glumački par u Srbiji.

– Dok su snimali televizijski film ’Kako su se volele dve budale’ po teksu Duška Radovića oni su rešili da se venčaju. I tokom pauze snimanja pitali su reditelja da umesto pola sata, pauza traje sat vremena i on im je dozvolio. Brže bolje su gledali koga da uzmu za kumu, i tu je bila Seka Sabljić, ona je rado prihvatila i svo troje sa još jednim svedokom odu brzo kod matičara da se venčaju. Venčali su se, vratili i nastavili sa snimanjem – ispričala je malo poznatu anegdotu iz života legendarnog glumačkog para.

A koliko je Dragan bio brižna osoba govori činjenica da kada je bio u bolnici zbog problema sa kičmom , rekavši to ekskluzivno Simonidi, on ju je zamolio da to ne objavi iz jednog simpatičnog razloga.

– Molim te Simonida, nemoj to da objaviš, jer ako moja mama to pročita ona će mnogo da se sekira, ja sam joj rekao da sam na putu kako ne bi brinula – ispričala je spisateljica Simonida Milojković u emisiji „Prvi red“ i zaključila rečima da su „Milena i Dragan bili izuzetno skromni i normalni ljudi. Nisu bili svesni svoje popularnosti, a u tome i jeste bila njihova veličina“.

Milena Dravić i Gaga Nikolić, hrabri ljudi – uvek protiv vlasti i uvek na strani naroda

Čitajte Luftiku na Google vestima

56 Shares
Share via
Copy link