Film Magazin

Pustolove, ostajemo sunčani i vedri, kako si nam uvek govorio!

lane-gutovic
Foto: Dado Đilas

Preminuo je Lane Gutović. Njegov odlazak ostavlja veliku prazninu a napustio nas je u nevreme, kad nam je potrebno više ovakvih veličina koje su glas razuma našem društvu. U intervjuu koji je dao za Nedeljnik, na pitanje ako bi se posle smrti vratio na ovaj svet, kao osoba ili kao predmet, šta bi bio? – Lane je odgovorio: “Samo ponavljači se vraćaju. Ja nisam ponavljač i neću da se vraćam”.

Otišao je, ovaj put za stvarno i nema nameru da se vraća a nama će faliti sve ono što je samo on umeo maestralno da izvede.

U intervjuu koji je dao za Nova.rs na pitanje Odgovorio je i na pitanje šta bi uradio kao budući predsednik Srbije, Lane je dao zanimljiv odgovor budući da su ga tabloidi još prošle nedelje proglasili mrtvim.

Kao uslov bi tražio usvajanje zakona o štampi. Za objavljenu lažnu vest novinar ide godinu dana u zatvor I gubi parvo da po odsluženju opet radi kao novinar. Urednik novine koja je objavila tu lažnu vest ide dve godine u zatvor, sa obavezom da se posle odslužene kazne vrati na mesto urednika istog lista“

O liku i delu velikana srpskog glumišta  govorio je njegov kolega, Aleksandar Dunjić, čuveni Čirko iz “Bele lađe”.

– Voleo bih da je ovo njegova velika šala, Lane je bio veliki glumac i bio je divan čovek. On je komediju doživljavao kao vrhunski izraz, kao nešto veće od tragedije i drame. Nešto što je superiorno, smeh je osobina bogova koji su sposobni da se osmehnu i sebi i životu. On je to maestralno radio, ali ja sam voleo njegovu ljudsku dimenziju, bio je sam, svoj, osoben, snažan, jak, nije bio slabić, bio je sposoban da se i suprotstavi, kaže mišljenje i po cenu da ga košta. Nije bio konformista, licemer i to je velika stvar. Bio je autentičan, niko nije ličio na njega. Blistava zvezda se ugasila. Živeće dok bude živelo sećanje na njega – rekao je on.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by marija doric (@timetecture)

Generacije su odrasle pomno prateći Pustolova i njegove avanture. Lane je snimio više od 400 epizoda ove kultne serije. Genijalne priče i njegova naderalna gluma pokupili su simpatije svakog gledaoca koji je pogledao makar jednu epizodu. Pustolov koji je na kraju svake epizode puštao specijalni mrak iz kesice poručivao je sa malih ekrana da je avanturi kraj, ali samo do sledeće emisije.

“A vi budite sunčani i vedri!”

Lane Gutović: Naša realnost nadmašuje fikciju, a vlast džukelu koju igram

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
1.7K Shares
1.7K Shares
Share via
Copy link