Srbija Vesti

Lane Gutović izgubio bitku, bard domaćeg glumišta preminuo je pre sat vremena

milan-lane-gutovic
IZVOR: MONDO/STEFAN STOJANOVIĆ

Glumac Milan Lane Gutović umro je pre sat vremena na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Informaciju o njegovoj smrti potvrdio je za agenciju Beta sin glumca, Saša Gutović.

Lane je pre dve nedelje primljen u bolnicu gde je bio na intenzivnoj nezi, a kasnije priključen i na kiseonik. Svi testovi na korona virus pokazali su da je glumac bio negativan, ali je imao promene na plućima za koje su lekari pretpostavljali da su mogle da budu posledica ranije preležanog kovida-19.

Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu. Poslednjih godina često je kampovao i pecao.

Lanetovi roditelji su bili prosvetni radnici. Ima stariju sestru Bojanu za koju je jednom prilikom rekao da je prema njemu uvek bila zaštitnički nastrojena. Želeo je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gde je odmah primljen. Bio je u braku iz kog ima ćerku Milicu.

Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom. Krajem 2016. godine Milica se porodila pa je glumac postao deda. Više od deceniju je bio u vanbračnoj vezi sa Biljanom Knežević, balerinom Pozorišta na Terazijama. Sa njom ima sinove Janka i Spasoja.

Serije i filmovi poput „Tesne kože”, „Metle bez drške”, „Otvorenih vrata”, „Bele lađe” samo su neki od njegovih ostvarenja i projekata u kojima je dao svoj lični pečat.

 

Kad Lane “lane”: Smeta mi što je Brnabić premijerka, a ne lezbejka

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

735 Shares
735 Shares
Share via
Copy link