Magazin

Lane Gutović: Naša realnost nadmašuje fikciju, a vlast džukelu koju igram

Popularni glumac Milan Lane Gutović izjavio je da sličnost između Nušićeve Srbije i one u kojoj živimo postaje nepodnošljiva.

“Zamislite koliki je put, i koja su dela i postupci iza ovih političara, kada su sebe i profesiju doveli u to stanje da ih upoređuju sa likom izmišljene literarne i filmske bitange”, rekao je Gutović za nedeljnik NIN, upitan o liku iz Bele lađe, kojeg je ranije okarakterisao kao džukelu.

“Prateći postupke sadašnje garniture na vlasti, shvatam da je stvarnost premašila maštu i da ću ovu džukelu koju igram morati još da usavršavam u đubretarluku da bi nekako stigla ovu realnost”, rekao je Gutović.

Govoreći o izborima u Crnoj Gori, on je naveo da je crnogorski predsednik Milo Đukanović “učinio sve što je bilo u njegovoj moći da svoju opoziciju dovede u stanje naše opozicije i u tome je uspevao trideset godina, ali nije uspeo da svoga naslednika preduhitri i pobedi”.

“Zato je univerzalni recept sažet u jednog rečenici: ‘Možeš da uništiš i satreš sve i svakoga sem svoga naslednika'”, rekao je Gutović.

On je dodao da “Srbija svoje lice uvek ima okrenuto Crnoj Gori i od nje, kao od svoga roditelja i savetnika, dobija svetle ‘primere čojstva i junaštva'”.

“Ako u Srbiji ima ko da sluša, sigurno će čuti šta Crna Gora ima da nam kaže”, naglasio je Gutović.

Seka Sablić: Nemoćni smo pred ponavljačima, caruju laži, nepravde, bezakonje

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

30 Shares
Share via
Copy link