Magazin

Most rekonstruisali 500 dana, posle 2 nedelje počeo da puca, pitanje bezbednosti bez odgovora

j vesti most
Foto: T.T. / Južne vesti

Tvrđavski most u Nišu konačno je otvoren 2. avgusta ove godine nakon više od 500 dana od početka rekonstrukcije. U međuvremenu održan je Nišvil festival, mostom je prošetao ogroman broj ljudi, a samo dve nedelje od završetka radova pojavile su se i prve pukotine.

Postavlja se ponovo i pitanje bezbednosti za pešake, a društvene mreže pune su negativnih komentara.

Ispitivanje bezbednosti mosta rađeno je postavljanjem 24 taksi vozila skoro nedelju dana od otvaranja za građane.

Novinari Južnih vesti poslali su pitanja Direkciji za izgradnju grada, sa molbom da se objave rezultati ispitivanja, međutim odgovor nije stigao.

Zato su novinari Direkciji poslali i Zahtev za pristup informacijama od javnog značaja 12. avgusta, kojim su tražili rešenje o ispitivanju bezbednosti mosta, a na odgovore i dalje čekaju.

O pukotinama na mostu iz Kabineta gradonačelnice i KLER-a su naveli da pitanja nisu za njih, te uputili novinare da se obrate nadležnim službama.

j. vesti 1
Foto: T.T. / Južne vesti
most niš slika
Foto: T.T. / Južne vesti

Međutim, od nadležnih službi, odnosno Direkcije za izgradnju još nema odgovora na pitanja šta je dovelo do pukotina na mostu, koliko je on sada bezbedan za pešake, kao i da li je u planu sanacija.

Po otvaranju mosta gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski rekla je da ništa nije definitivno završeno na Trgu i mostu, pa najavila postavljanje klupa koje su, kako je rekla, nalik onima u Barseloni.

klupa niš
Foto: T.T. / Južne vesti

Na delu koji spaja most sa Trgom kralja Milana sada su postavljene dve klupe, sa belom uzdignutom podlogom i naslonom u braon boji. Još par takvih klupa svoje mesto su našle pri kraju Trga.

Ranije smo pisali da je obnova Tvrđavskog mosta dugačkog 50 metara započela početkom marta 2020. godine. Nišlije su napravile i sajt na kome su postavljana svetska dostignuća koja su brže završena od mosta u Nišu.

Krajem jula most je i zasijao najpre u ljubičastoj boji, usledili su brojni komentari građana, dok je gradonačelnica zbog svetlećih efekata na mostu koji se nalazi tik do Tvrđave iz 18. veka, Niš uporedila sa svetskim metropolama.

BRAVO Nišvil! Festival koji kulturu i dalje održava na bezbednoj udaljenosti od sveopšte komercijalizacije

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
903 Shares
903 Shares
Share via
Copy link