Ljubimci Magazin

Dirljiva reakcija 3 psa koji su pomislili da im je vlasnica mrtva

pas-ljubimac
Foto: Ilustracija

Svi mi znamo za tvrdnju da je pas čovekov najbolji prijatelj. Međutim, da li ste se zapitali zašto je to tako, šta se skriva iza tog čudesnog prijateljstva? Zašto su nam psi toliko verni i zašto ih toliko volimo?

Već duže od 15.000 godina ljudi i psi žive zajedno, zbog obostrane koristi i zato što su i psi, kao i ljudi, društvena bića. Psi dele 99% svoje DNK sa vukovima, ali se razlikuju od njih po svojoj društvenosti, po otvorenosti kako prema drugim psima, tako i prema ljudima.

Odnos čoveka i psa je svojevrsna simbioza – čovek je pripitomio psa kako bi sebi olakšao preživljavanje, a s druge strane, čovek je bio potreban psu iz istih razloga. Tako je bilo nekad, a tako je i sada. Za porodice koje čuvaju psa (ili pse), život bez njihovih ljubimaca bio bi prazan. Većina vlasnika pasa reći će vam da svog ljubimca smatraju članom porodice.

Psi su zaista najbolji prijatelji ljudima i uvek su na našoj strani. Najbolji primer za to je neverovatna reakcija tri border kolija, čija se vlasnica Saša Poldma pravila mrtva.

– Pitam se šta bi učinili da se napravim mrtva dok radim – napisala je u opisu snimka koji je objavila na TikToku.

Naime, ova žena radi na farmi gde brine o kravama. Dok je stado stajalo pred njom, odglumila je da se iznenada ruši na zemlju.

Psi zbunjeno gledaju šta se događa, njuše njeno telo, a onda dvojica skaču pred stado krava, dajući im do znanja da se odmaknu od Saše. Krave se udaljavaju, dok jedan pas ostaje kraj vlasnice, čuvajući je.

@sashapoldmaaDogs are the best. #newzealand #fyp #dog #hero #farmlife #cattle #playdead #viral♬ POOF BE GONE – KyleYouMadeThat

– Krave me ne bi povredile, ali psi u to nisu bili uvereni – otkrila je u komentarima Saša.

Objava je postala viralna i skupila 8.3 miliona pregleda, prenosi Index.hr.

Pas nije želeo da napusti voljenog vlasnika, zajedno izgoreli u požaru u kući

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

30 Shares
Share via
Copy link