Magazin Srbija

Pas nije želeo da napusti voljenog vlasnika, zajedno izgoreli u požaru u kući

pozar-covek-pas
Foto: RINA

Milisav B. (69) iz ariljskog sela Visoko stradao je danas u požaru koji je zahvatio njegovu kuću.

Prema rečima predsednika opštine Arilje Predraga Maslara, selo je udaljeno četrdesetak kilometara od Arilja i bilo je potrebno vremena da vatrogasci stignu na lice mesta.

– Dobili smo informaciju da gori kuća. Meštani su pokušavali da ugase požar do dolaska vatrogasaca. Nisu mi poznati drugi detalji, osim ko je, nažalost, nastradao – kazao je Maslar za RINU.

Do udaljene kuće u zaseoku Arsović ubrzo su došla dva vatrogasna vozila i pet vatrogasaca. Oni su uspeli da suzbiju požar u najkraćem mogućem roku, ali su u prostoriji u kojoj je izbio požar zatekli uljenisano telo muškarca, pretpostavlja se vlasnika kuće, i njegovog vernog psa.

– Požar smo likvidirali. Kuća nije izgorela, izgorela je unutrašnjost prostorije do tavanice, tu je očigledno počeo požar. Nažalost, u toj prostoriji smo zatekli stradalog muškarca i psa. Uviđajne ekipe su sada na terenu i one utvrđuju uzrok požara – izjavio je za RINU komandant Vatrogasno spasilačkog odeljenja u Arilju Rade Marković a prenosi Telegraf.

Uzroci požara za sada nisu poznati, a pretpostavka je da je nesrećni muškarac stradao od gušenja dimom, kao i njegov pas.

Poslednji pozdrav za prijatelja i sve dobre duše koje ne primećujemo i nismo ih dostojni

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

184 Shares
184 Shares
Share via
Copy link