Magazin

Svetlana na svet donela prvu bebu u staroplaninskom selu Izatovci posle 30 godina

241
Foto: Stefan Pavić

Prvu bebu koja se rodila u dimitrovgradskom delu Stare planine za poslednjih 30 godina dobio je mladi bračni par Manić iz sela Izatovci.

Nakon venčanja marta prošle godine, ovaj brak oplemenjen je malim Joakimom koji je na svet došao 14. jula ove godine postavši tako najmlađi stanovnik ovog staroplaninskog sela.

Sa rođenjem malog Joakima, Izatovci u rejonu Visoka postali su bogatiji za još jednu dušu.

Svetlana i Aleksandar su se doselili iz gradske gužve na mirnu i spokojnu Staru planinu i opredelili se da život nastave u ovom selu. Iako su oboje visokoobrazovani, Svetlana sa diplomom Ekonomskog fakulteta, a Aleksandar po zvanju magistar arheologije, odlučili su se da žive na selu.

Aleksandar Manić i njegova supruga imaju svoje stado ovaca i bave se stočarstvom. Srećni otac kaže da selo danas ima desetak stalnih stanovnika i da su svi u starosnoj dobi iznad 70 godina.

Nakon više od tri decenije patronažne sestre ponovo posećuju rejon Visoka.

– Od kada radim u Patronažnoj službi, a to je 25 godina, ne pamtim da smo imali posetu Visoku i Zabrđu, sve do pre par dana kada smo počeli da obilazimo malog Joakima u selu Izatovci – rekla je za FAR patronažna sestra Aleksandra Gocev iz Polivalentne patronažne službe Doma zdravlja u Dimitrovgradu.

Dodaje je da je prošle godine opština Dimitrovgrad imala 35 porodilja i 36 novorođenčadi, a od Nove godine do danas 20 porodilja sa ukupno 21 bebom,

Ekipa FAR-a malom Joakimu i njihovim roditeljima želi sve najbolje u životu sa nadom da će život nastaviti na ovoj staroplaninskoj lepotici.

Ekipa Luftike se pridružuje čestitkama i najlepšim željama za ove mlade ljude.

Izvor: Valentina Stojčev, far.rs

Stara planina postala Nacionalni park i dobila najviši stepen zaštite

Čitajte Luftiku na Google vestima

86 Shares
Share via
Copy link