Srbija Vesti

Bizarne i uznemirujuće slike sa ulica Prokuplja, sadista zavezao žive golubove za grane

Prokuplje - golubovi
Foto: Miloš Miladinović

Miloš Miladinović, profesionalni fotograf iz Prokuplja, na svojoj Fejsbuk stranici postavio je krajnje jezivu fotografiju koja je uznemirila mnoge ljubitelje životinja.

Naime, neko je u ovom gradu vezao žive golubove strunom, ostavivši ih tako bezdušno i sadistički da vise sa grane.

Miloš je prilikom dolaska u svoju kancelariju uvideo stravičan prizor, te je uz pomoć oca i komšije reagovao ljudski, odslobodivši napaćene ptice.

„Ne sećam se da sam nekada video nešto bizarno kao ovo. Koliko bolestan treba da budeš da vežeš strunom dve ptice i pustiš ih ovako da vise? Uglavnom uspeli smo da ih oslobodimo, a onog ko je ovo uradio treba da bude sramota“, napisao je on u opisu ove uznemirujuće fotografije.

Miloš je za Luftiku rekao da ne zna pozadinu ovog slučaja jer niko nije video počinioca, a objasnio nam je i kako su ptice oslobođene.

– Iskreno ne znam o čemu se radi. Ja tu u blizini imam kancelariju, u prolazu sam video da vise, živi vezani. Otišao sam do kancelarije i pozvao oca da mi pomogne da ih oslobodimo. Jednog smo uspeli dok je drugi bio baš visoko, pa je komšija sa jednom motkom na čijem kraju je bio privezan skalpel uspeo da preseče strunu. Drugo nemam šta da kažem. Neko kaže deca su se igrala, drugi da ih je neko vezao kako bi oni plašili druge ptice – priča fotograf Miloš Miladinović za Luftiku.

On za naš portal kaže da nikada ranije ništa slično nije video u svom gradu.

– Ja za ovo ne znam. Ovo se ranije nije dešavalo. Ja već šest godina aktivno fotkam ulice Prokuplja i ovako nešto još nisam video – svedoči nam Miloš čiji umetnički rad možete pogledati na ovom linku.

Može li se očekivati od policije i tužilaštva Prokuplja da reše ovu bizarnu misteriju kako bi se otkrio počinilac i sprečilo se ponavljanje ovakvih uznemirujućih scena u ovom malom gradu na jugu Srbije?

Sadističko ponašanje prema životinjama samo je uvod i svojevrsni trening za isto ili još brutalnije ponašanje prema ljudima koji vam iz bilo koga razloga nisu po volji. Nemoguće je razumeti ovakvo ponašanje, jer vezivanje živih ptica za drvo, i to sve u širem centru grada, slučaj je osim za policiju i tužilaštvo bez svake sumnje i za psihijatre.

Iako nedavno pooštren, naš krivični zakonik je i dalje vrlo blag za ovakve slučajeve.

„Za krivično delo ubijanja, mučenja ili povređivanja životinja, naročito ako je u pitanju zaštićena vrsta, predviđene su novčane kazne ili kazna zatvora do tri godine“, navodi se u zakonu. Nikada niko u Srbiji nije dobio maksimalnu kaznu za maltretiranje životinja, a bilo je nebrojano mnogo slučajeva iživljavanja, kasapljenja i drugih monstruoznih postupaka u prethodnim godinama.

Ugroženi orao krstaš uginuo kod Apatina – prvi dokazan slučaj trovanja divlje ptice olovom u Srbiji

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

76 Shares
Share via
Copy link