Balkan Vesti

Profesor uzeo čekić u svoje ruke, srušio zid luksuzne vile i oduševio Dubrovčane (VIDEO)

akcija-rusenja-zida-i-ograde-ville-elite
Foto: Mihael Barisic/CROPIX

U Dubrovniku je u jutro 23. avgusta organizovana građanska akcija u kojoj su srušeni ograda i kameni zid koji su se nalazili na puteljku upisanom kao pomorsko dobro.

Radna akcija uklanjanja metalne ograde i kamenog zida koji su podignuti na pomorskom dobru između Levanta i Ville Elite počela je u sedam sati ujutru.

Na čelu je bio predsednik Divlje lige vaterpolo i dubrovački profesor matematike Igor Legaz, koji je uz pomoć građana prvo otpilio ogradu, a nakon toga usledilo je rušenje kamenog zida. Ograda je brzo skinuta, ali zid je bio prožet armaturom, pa je njegovo rušenje potrajalo, izvestio je Dubrovački dnevnik.

Međutim, akcija nije prošla bez incidenta. Zaposlenik kompleksa Royal & Resorts, čiji je dio i Villa Elita, napao je Legaza i pokušao mu oteti kabel flekserice.

Sukobio se i s okupljenim građanima, ali je na terenu je bilo šest policijskih službenika koji su muškarca obuzdali i odveli, a rušenje je nastavljeno.

Na Legazovu akciju reagovali su i iz kompleksa Royal Hotels & Resorts.

„Javno istupamo s ciljem informiranja javnosti o protuzakonitom djelovanju, kulturnom genocidu, ugrožavanju javnog reda i mira i činjenice kako se na sve oglušila dubrovačka policija. Držimo svojom misijom zaštititi spomenik kulture, naše zaposlenike kao i dubrovačke goste koji borave u sklopu šireg područja hotelskog kompleksa Royal Hotels & Resort“, tvrde iz kompleksa.

Takođe navode da poštuju sve zakone i propise Republike Hrvatske, da je ograda na zidu decenijama sastavni deo objekta i obuhvaćena je građevinskom dozvolom te da je u takvom stanje zatečena prilikom kupovine Ville Elite, a niko od predstavnika vlasti nije naložio promenu ili premeštanje bilo kojeg dela zida ili ograde.

Izvor: dnevnik.hr

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link