Vesti

Tamara Grujić privedena na Kosovu: Samo je želela da snimi most

tamara-grujic
Foto: Zoran Lončarević

Pripadnici Kosovske policije priveli su danas u Vučitrnu novinarku Tamaru Grujić koja realizuje emisiju „S Tamarom u akciji“.

Tamaru i članove njenog tima policija je nekoliko sati držala u stanici, iako nisu počinili nikakvo krivično delo već su snimali nekoliko javnih lokacija za potrebe emisije, kaže se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Oni su posle višečasovnog zadržavanja pušteni i svi se osećaju dobro.

Tamara u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju realizuje projekat obnove nekoliko kuća za socijalno ugrožene Srbe na Kosovu i Metohiji.

U sklopu tih aktivnosti danas je želela da u Vučitrnu snimi Most braće Vojinovića i stari grad Kaljaju. Međutim, policija ih je tom prilikom privela.

“Ovo je nastavak šikaniranja i maltretiranja novinara iz centralne Srbije koje vlasti u Prištini mesecima onemogućavaju da rade svoj posao, braneći im ulaz, a sada su pribegli drastičnijim metodama i privođenju medijskih radnika.

Očigledno je da u Prištini žele da zataškaju pravu istinu o teškom životu Srba u našoj južnoj pokrajini i da s tim ciljem neće prezati ni od primene ovakvih metoda zastrašivanja”, navodi Petković.

“Zahtevam da se Tamari i njenim kolegama omogući da nesmetano rade svoj plemeniti posao.

O njihovom bezrazložnom hapšenju obavestili smo i sve relevantne međunarodne predstavnike u pokrajini, a očekujemo i reakciju svim medijskih udruženja.

Nedopustivo je da medijski radnici budu mete bilo čije politike i neophodno je da im se omogući da bez smetnje i opstrukcije obavljaju svoj posao”, zaključuje u saopštenju Petar Petković.

Izvor: Kosovoonline

Obnavlja se kuća Mileve Marić i Alberta Ajnštajna i postaje muzej

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

202 Shares
202 Shares
Share via
Copy link