Magazin

Tamara za 10 godina skućila preko 200 srpskih porodica, a ćerka Lenka je njen najverniji pomoćnik

tamara-grujic-lenka
Foto: Miloš Nadaždin

Tamara Grujić i Vuk Đoković ulepšali su živote mnogim porodicama širom Srbije, a njihove, pre više od dve godine, ćerka Lenka. Posle višegodišnje borbe da postanu roditelji, Tamarin i Vukov život postao je bogatiji za jednu lepoticu koja je centar sveta ovo dvoje humanih ljudi.

Njih dvoje su se i upoznali zahvaljujući jednom televizijskom projektu, na kome je ona bila zadužena za kasting, a on radio kao menadžer za lokacije. Brzo su se prepoznali, sprijateljili i zaljubili.

– Vuk je otišao iz te producentske kuće, ali smo shvatili da smo super drugari, kao i da odlično funkcionišemo zajedno, pa smo ubrzo počeli i da živimo zajedno. Venčali smo se posle godinu i po zabavljanja na proputovanju kroz Španiju, pošto nismo mogli da se dogovorimo koliko će ko zvanica pozvati na svadbu. Vuk je želeo dvadeset, a ja dvesta. Kako kompromisa nije bilo, odlučili smo da se obavežemo na večnu ljubav na Gibraltaru. Bilo je to nezaboravno iskustvo – ispričala je ranije Tamara za “Gloriju”, i dodala da se njih dvoje odlično razumeju od prvog dana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vuk Djokovic (@vucko)

Trenutno se na TV Prva emituje jedanaesta sezona emisije “Radna akcija sa Tamarom” snimana na teritoriji Kosova i Metohije, južno od Ibra.

– Od 2011. do 2014. godine je snimljeno 88 epizoda. Uglavnom smo pomagali ljudima koji su živeli na teritoriji Beograda i šire okoline. Od 2016. do kraja 2020. smo u sopstvenoj produkciji snimili 130 akcija na teritoriji severa Kosova i Metohije, i svih ostalih krajeva Srbije. Namerno nismo radili okolinu Beograda, jer je to uglavnom bila glavna zamerka gladalaca. Ovog proleća otišli smo najdalje. Snimili smo 14 epizoda, pomogli smo 13 porodica koje žive u enklavama na Kosovu i Metohiji i renovirali smo jednu osnovnu školu – priča Tamara Grujić.

Veliki izazov je bilo snimati na Kosovu i Metohiji, ali Tamara je uspela da se u njenim emisijama to i ne primeti:

– Postoje određena pravila ponašanja, duple institucije, a uprkos tome, moja ekipa i ja smo imali punu slobodu kretanja. Bilo je malih problema oko prebacivanja materijala preko administrativnog prelaza, ali mnogo nam je pomoglo to što smo uspostavili divnu saradnju s vladikom raško-prizrenskim Teodosijem, koji nam je obezbedio skladište i prevoz robe. Prva smo TV ekipa koja je četiri meseca provela na Kosovu u kontinuitetu, obišli smo gotovo sva sela i sarađivali s velikim brojem kako Srba, tako i Albanaca. Osim da pomognemo porodicama, želeli smo da prikažemo kako objektivno sada izgleda život na mestu gde su nam koreni, svetinje, odakle je potekao car Uroš, gde su mošti Stefana Dečanskog. Moj sveobuhvatni zaključak je da dole vlada posebna energija, ne čudi što kažu da je to naša sveta zemlja.

A da je Lenka na mamu pokazuju i ove scene iz Trgovišta koje je tata Vuk objavio na svom Instagram profilu:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vuk Djokovic (@vucko)

Gostujući kod Marije Kilibarde, Tamara je pričala o specifičnom odrastanju svoje ćerke, o tome koliko se navikla na neprekidne promene i koliko se obraduje kada dođe svojoj kući i vidi svoje stare igračke.

– Desi se da kad je kod babe i dede na TV-u vidi reklamu za našu emisiju, i onda krene da zapomaže i plače – rekla je Tamara u intervjuu za Prvu Televiziju.

Lenka ima dve godine i stalno je na setu i putovanjima, a Tamara je možda prava mama za primer koja uspeva da uskladi posao i roditeljstvo:

– Lenka je specifično dete jer je naviknuta na putovanja i prespava ceo put, a onda kad se vrati kući obraduje se svojim igračkama. Tad ne može da se zasiti njih. Ali pošto je često na snimanjima, njoj je prirodna sredina postalo selo, sa sve životinjama. I onda kad se vrati u Beograd i izađe iz kombija sa oduševljenjem gleda u svetla velikog grada.

U današnje vreme, retko ko može da priušti detetu tako zdrav život na svežem vazduh, međutim Tamara često razmišlja da nije možda napravila grešku što je odvaja od grada:

– To je tačno. Tešim se da je na zdravom vazduhu. Ali sa druge strane ona ne priča mnogo, van onih standardnih reči tipa mama tata, pa se pitam da li joj oduzimam mnogo i da joj je možda bolje u vrtiću, da se igra sa vršnjacima. Ali utešili su me da do treće godine deca nemaju baš neki poseban odnos prema društvu i da tek posle treće godine im je potrebno druženje među vršnjacima.

Iako je na snimanjima i putovanjima često veoma izazovno i stresno, porodica se ne odvaja, pa putuju svi zajedno, a često su i u proširenom izdanju:

– Normalno i Lenka i Milica se ne odvajaju od nas tokom snimanja. Mislim da smo najtežu fazu prošli, a to je bila Lenkina prva godina života i sve ono što prva godina bebećeg života donosi – grčeve i zube. Na sreću, osim tih tegoba, nije bila nijednom bolesna. Tada je ipak bilo najteže na snimanju. Ona ima svoj ritam spavanja i hranjenja koji uklapam sa zakazivanjem snimanja. Imamo “moto-home” na snimanju, pokretnu kuću koja se njoj ne razlikuje u komforu od stana u Beogradu. Samo je na terenu još više na vazduhu. Sada je prohodala, veoma je društvena, raste uz snimateljsku ekipu, i majstore, može svako da je čuva, a često na snimanje dolaze i moja mama i sestra i pomažu mi.

Vuk Đoković je producent i izvršni direktora emisije “S Tamarom u akciji”, a diplomirao je produkciju na Akademiji umetnosti u Beogradu. O njihovom zajedničkom radu Tamara kaže:

– Znam da govore da muž i žena ne bi trebalo da rade zajedno jer tu najčešće dolazi do svađa, razmirica pa i razvoda, ali mi zasad odlično funkcionišemo. Naravno, u početku smo prošli kroz period prilagođavanja. Potrajalo je dok smo se uskladili u tempu i načinu rada, a krajnji rezultat bio je mnogo slađi jer je zajednički. Lepo je kada radite sa osobom koja zna zašto ste nervozni i s kojim problemima se suočavate.

Tamara Grujić privedena na Kosovu: Samo je želela da snimi most

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

2.2K Shares
2.2K Shares
Share via
Copy link