Srbija

Poznata kladionica MaxBet prodata za 141 milion evra kompaniji Flutter

Kladionice
Foto: N1 (Ilustracija)

MaxBet, jedna od vodećih kompanija za klađenje i igre na sreću u Srbiji, prodata je kompaniji Flutter.

Kako saznaje „Blic biznis„, Fluter je kupio početan 51% udela u srpskom operateru za sportsko klađenje MaxBet za 141 milion evra (148,95 miliona dolara). Ovo je u sklopu plana kompanije da se proširi na Balkanu.

–  Ovaj strateški potez predstavlja izuzetno važan korak napred za MaxBet, jer će im omogućiti prodor na nova tržišta i u skladu sa strategijom kompanije, ojačati poziciju na tržištima na kojima već posluju – naveli su iz MaxBeta.

Fluter je naveo u svom saopštenju da je dogovor, koji joj takođe omogućava da kupi preostalih 49% udela u 2029. pod sličnim uslovima, u skladu sa njegovom strategijom ciljanja na brzo rastuća, regulisana tržišta na kojima može da kombinuje lokalnu ekspertizu sa svojim globalnim cenama i tehnologijom.

Najveća svetska kompanija za klađenje na mreži, Fluter, istakla je da je srpsko tržište klađenja od 700 miliona evra atraktivno zbog relativno niske onlajn penetracije od oko 35% i očekivanog godišnjeg rasta onlajn do 2025. od približno 15%.

MaxBet, koji je ostvario pro forma potpuno regulisan prihod od 145 miliona evra u godini do juna, od čega 44% onlajn, takođe je manje prisutan u Bosni, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji.

– Verujemo da je MaxBet odlična prilika da ponovimo uspeh koji smo postigli na tržištima kao što su Gruzija, Indija i Italija – rekao je izvršni direktor Flutera Piter Džekson u izjavi, pozivajući se na slične akvizicije na tim tržištima.

Fluter, koji ostvaruje 78% svog prihoda u svojim glavnim odeljenjima u SAD, Australiji i Ujedinjenom Kraljevstvu i Irskoj, posluje u više od 100 zemalja širom sveta.

Kako se navodi na sajtu MaxBeta, ova kompanija je nastala 1997. godine, pod imenom „JuKrijkos“ u Zrenjaninu da bi, godinama se šireći, 2008. godine dobila novo ime – MaxBet, i preselila se u Novi Sad.

Danas posluju u mnogobrojnim gradovima u Srbiji, a poslovanje im je prošireno i na Bosnu i Hercegovinu, Republiku Srpsku, Crnu Goru i u Afriku.

Tuča u novosadskoj kladionici, krv na sve strane, jedan muškarac povređen (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link