Magazin

Prijatelj Vladimira Koja: „Ovo što se njemu desilo, to se dogodi jednom u 2 milijarde slučajeva“

vladimir-kojo
Foto: Konjički klub Lastin Pun

Vladan Damjanović, vlasnik konjičkog kluba „Lastin put“ sa knedlom u grlu govori o Vladimiru Koju, bratu glumca Nikole Koja, koji je preminuo usled povreda zadobijenih na beogradskom hipodromu.

Kako kaže, Vladimir Kojo stradao je na hipodromu od udarca konja kog je trenirao.

– On je 7 godina bio trener u našem klubu, a poslednjih godinu dana nije jer sam ja povukao konje sa hipodroma, zbog loših uslova koji su tamo, nažalost. Vladimir tamo ima dva konja, galopera – počeo je Vladan.

– Vladimir je radio tu u Beogradu, na hipodromu. Ovaj slučaj, ovo što se njemu desilo, to se desi jednom u dve milijarde slučajeva. On je izašao da zaustavi konja koji je zbacio jahača i konj je naleteo na njega u punom galopu. Znači, direktan sudar… Niko tu nije kriv, ni konj ni on… Ja ne mogu da verujem da se ovo desilo – priča Damjanović, inače istaknuti trener već 40 godina.

– Oni jednostavno nisu videli jedno drugo. Ni konj njega, ni on konja. To je kao kad čovek padne s trotineta i pogine, nešto neverovatno da se desi – objašnjava šokirani Damjanović.

– To je konj koji je bio u treningu kod njega, znači njegov konj. Vladimir je bio deset dana u komi na VMA, sa višestrukim povredama glave i tela… Ne znam šta bih vam više rekao. Strašno. Izgleda da Bog sebi stvarno zove najbolje. On je bio neponovljiv, duhovit, uvek za šalu… Eto – ispričao je Kojov prijatelj.

Iz Konjičkog kluba „Lastin Put“, gde je Vladimir Kojo radio sedam godina, oprostili su se od njega putem Fejsbuka.

Preminuo brat Nikole Koja

Izvor: Telegraf

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link