Magazin

Prepravio grafit “Ubi Srbina” u “Ljubi Srbina”, pa dobio krivičnu prijavu

Zadranin Jure Zubčić nedavno je prepravio grafit “Ubi Srbina” u “Ljubi Srbina”. Kako je sam rekao, on se na taj potez odlučio jer ne trpi govor mržnje, a danas je objavio na Facebooku da je zbog toga poteza saslušan u policiji.

Na fasadi zgrade zadarskog veća mesnog odbora na Stanovima neko je ispisao grafit “ubi Srbina”. Jure je odmah znao šta da uradi s tim grafitom – dodao je slovo “Lj”, piše Index.hr.

“Nisam uništio tuđu imovinu, popravio sam je”

Portal navodi da je Zadranin Jure Zubčić danas na svom Facebook profilu objavio da je zbog ispravljanja grafita protiv njega podneta krivična prijava.

“Podnesena je krivična prijava protiv mene zbog uništavanja tuđe imovine zbog dopisanog slova ‘Lj’ i danas sam tim povodom toga bio na policiji na razgovoru. Priznajem da sam dopisao slovo Lj, ali ne smatram da sam uništio tuđu imovinu već upravo suprotno, popravio sam je”, napisao je on.

“S druge strane, pozivam javno anonimnog prijavioca da me prijavi svojim imenom i prezimenom jer sam i ja dopisao slovo i stao iza toga imenom i prezimenom. Zanima me da li je isti anonimac podneo i krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinioca čiji sam grafit ispravio”, pita Zubčić.

Hrvat zapalio internet: Mrzeo sam Srbe jer su mi ubili oca, ali…

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

22 Shares
Share via
Copy link