Koronavirus Magazin

Preminuo još jedan pacijent iz Kikinde u Kliničkom centru Vojvodine

Na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine preminuo je 62-ogodišnji pacijent iz Kikinde inficiran korona virusom.

Ovo je treći pacijent koji je preminuo od virusa korona u KCV-u, a sva trojica su iz Kikinde. On je jedanaesta žrtva kovida 19 u Srbiji.

Pacijent je preminuo uprkos intenzivnoj borbi lekara i drugog medicinskog osoblja, saopštio je pokrajinski sekretarijat za zdravstvo.

U poslednja 24 sata u Vojvodini je testirano 49 osoba na prisustvo virusa korona, a bolest je potvrđena kod njih 15, piše 021.

Na Infektivnoj klinici KCV-a trenutno se leči 35 obolelih, dok ih je u subotu bilo 25. Četvoro se nalazi na respiratoru, odnosno još jedan pacijent je priključen na aparat za veštačko disanje.

Na teritoriji Vojvodine trenutno se prati više od 6.000 kontakata obolelih.

“Sve rigorozne mere koje sprovodimo u ovoj epidemiološkoj situaciji u skladu su sa zakonskim normama. Protiv zaraznih bolesti mora se boriti društvo u celini. Mere koje imamo daju rezultate, ali i dalje imamo građane koji se ponašaju neodgovorno. Još uvek nismo svesni kakav nam problem preti. Najvažniji naš interes je da zaštitimo naše građane i sačuvamo živote”, kaže pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković.

On je naveo da je stanje u Kikindi u ovom trenutku pod kontrolom.

Kako kaže, preporuka kineskih stručnjaka koji su obišli Klinički centar Vojvodine jeste da se svi ponašamo kao da smo zaraženi.

“Imamo njihove preporuke i jednu sliku u kom pravcu treba ići dalje. Ostanite u svojim domovima, u svojim gradovima i naseljima kako ne bismo morali primenjivati još rigoroznije mere. Kakve ćemo mere sprovoditi, zavisi od svesti građana i njihove solidarnosti”, rekao je Gojković.

Ovako izgleda broj zaraženih po gradovima u Srbiji

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
23 Shares
Share via
Copy link