Magazin

Bivši SNS predsednik proveo 38 dana u pritvoru i stranku optužio za mafijaške radnje

alibunarac slika
Printscreen / Collage

Tek su počeli da se pojavljuju naprednjački pokajnici koji su osetili da se približavaju promene na političkoj sceni Srbije. Možda oni znaju i nešto što mi ne znamo, ali jasno je da će biti sve više takvih razočaranih drugova članova koji su se ponovo našli na tržištu čekajući transfer i svoj novi politički angažman.

Kad pomislimo koliko će samo vode trebati i koje silne tone deterdženta treba utrošiti da bi se oprale “ružne prošlosti” i prljave biografije, ali pre svega stid kada jednog dana dođe do masovnog spaljivanja članskih karti SNS-a ili njenog sakrivanja ispod uglja kao nekada slike druga Staljina…

Jedan od prvih koji se odlučio da “otvori dušu” je i nekadašnji predsednik opštine Alibunar Predrag Belić, koji je u kameru odgovarao na pitanja za sada nepoznatog čoveka, ispričavši kakvu je osvetu svojih partijskih drugova pretrpeo jer nije želeo da “ni u čije ime vrši nezakonite radnje”.

U pritvoru je proveo 38 dana, a zatim mu je ugovoren sastanak sa Andrejem Vučićem, prvim bratom Srbije, koji mu je priznao da je pritvaranje bila greška.

Na snimku koji se pojavio na Tviteru vidi se kako Belić odgovara gledajući u kameru.

Na pitanje da li je on ugledni privrednik iz Alibunara, da li je predvodio izbornu listu koja je pobedila na izborima i da li su nakon toga usledili neki problemi, Belić je imao spreman odgovor.

– Jesam. Nastali su problemi. Ne želim ni u čije ime da vršim nezakonite radnje, zna se ko su koordinatori SNS na teritoriji južnog Banata. Vučić nema saznanja o tome, ali imaju nadležni organi – rekao je Belić.

Dodatno pitanje sagovornika Belića, koji je upitao da li mu je sugerisano da će, ako ne izvršava kriminalne radnje, završiti u pritvoru, u svom odgovoru iznedrilo je ime mistične osobe koja je, po već uvreženom mišljenju domaće javnosti, siva eminencija vrha države.

– Da, da će se najgrublje obračunati sa mnom. Bio sam u pritvoru 38 dana. Morali su da me puste i dokazano je u tužilaštvu da to nema veze sa mnom. Susreo sam se Andrejem Vučićem u kovnici  novca i rekao mi je da je to greška. SNS je kriminalno udruženje – podvukao je nekadašnji nosilac liste SNS, a sada odbornik u opštini Alibunar.

Nekada verujući sledbenik, odnosno realno gledano, čovek koji je video mogućnost da dodatno unapredi i proširi svoj biznis kroz političko delovanje postao je izopšteni, uvređeni i posramljeni bivši predsednik opštine.

Važno je reći da živimo u sramnom sistemu gde se ovakve stvari izbacuju na društvene mreže jer su sudovi i tužilaštva leglo zaraze nemorala i mahinacija. Nadamo se da će jednom neko očistiti pravosuđe od teške korupcije, od kriminalaca pod plaštom zakona, te da će ovakva svedočenja zapravo biti povod da se vidi ko je tu koga i zbog čega prevario i na koji način je tu oštećen javni interes.

E, onda možda i budemo na trenutak zaličili na pravnu državu.

Bivši obaveštajac slučajno na TV odrukao kako se zapošljava preko SNS veza

Čitajte Luftiku na Google vestima

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

2.4K Shares
2.4K Shares
Share via
Copy link