Magazin Srbija

„Čekajte, komšika, ovo mleko sam u četvrtak plaćao 49 dinara, sad je 80?“

kiselo mleko
Foto: Preuzeto sa Nova.rs

Svega koji dan nakon što je Vlada Srbije „odmrzla“ cene mleka, a u prodavnicama širom Srbije sugrađane je sačekalo neprijatno iznenađenje, piše Nova.rs.

– Komšika, šta je ovo, što nema nikog u radnji?, pitam ženu za kasom s kojom tu i tamo prozborim poneku godinama unazad, u omiljenoj prodavnici u kojoj pazarim uobičajene dnevne stvari: hleb, mleko, jogurt…

– Komšija, odi do frižidera i pogledaj cene, kašće ti se samo.

Odem do frižidera, imam šta da vidim: kiselo mleko od 400 grama, Imlekovo ili neko drugo, kupujem ga stalno, od petka do ponedeljka skočilo je frapantno mnogo. Vraćam se do kase.

– Čekajte, komšika, ovo mleko sam u četvrtak plaćao 49 dinara, sad je 80?.

– A ono drugo, komšija, bilo 52, sad je 85 dinara.

kiselo mleko
Foto: Nova.rs

Ispričam ovu scenu na poslu, ne veruju mi kolege. Ne budem lenj, jutros u 8 odem ponovo u omiljeni dućan i uslikam cene. Još jedna tura razgovora s prodavačicom.

– Komšika, šta ovo bi?.

– Sve poludelo, komšija. Otkako su im omogućili da odmrznu cene, poludeli su, kaže mi opet žena u prodavnici koja drugi dan zaredom zvrji prazna, a obično se sačeka u redu da bi se platilo.

Ne budem lenj, odem do druge prodavnice, odmah pored. I tamo su cene astronomske. Nije bilo potrebe da pričam s još jednom prodavačicom. Sve je jasno.

Izvor: Nova.rs

Ovo je nova cena mleka u Srbiji: „Divlja“ otkako više nije pod kontrolom Vlade

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

55 Shares
Share via
Copy link