Srbija

Pozorište “Boško Buha” ostaje na svojoj adresi, ništa od selidbe u Beograd na vodi

pozoriste-bosko-buha
Boba Latinović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Pozorište Boško Buha ostaje na svojoj adresi, poručio je upravnik ovog teatra Igor Bojović nakon sastanka u Vladi Srbije s premijerkom Anom Brnabić.

– Zadovoljan sam sastankom, što ne bih bio – prva je reakcija upravnika Pozorišta „Boško Buha“ Igora Bojovića, nakon dvočasovnog sastanka koji su čelnici ovog teatra imali u zgradi Vlade Srbije s premijerkom Anom Brnabić.

Upravnik ovog teatra otkrio je kratko za Nova.rs i šta im je predsednica Vlade Srbije obećala:

– Ostajemo na svojoj adresi, na Trgu republike 3. Nema selidbe administracije u Beograd na vodi.

Sastanku su, pored Bojovića, prisustvovali predsednik Upravnog odbora ovog teatra Radiivoje Dinulović, glumica Boba Latinović i pravnica teatra Nada Baša.

– Da li ostajemo na Trgu republike više nije tema. Dakle, ostajemo – rekla je za Nova.rs posle sastanka u Vladi Srbije predsednik Upravnog odbora „Boška Buhe“ Radivoje Dinulović.

Sastanak naziva „dobrim i vrlo uspešnim“, napominjući da su mu, pored čelnika „Buhe“ i premijerke, prisustvovali i svi oni iz službi koje su nadležne za problem s kojim se već godinama susreće ovaj teatar:

– Premijerka je bila odsečna u stavu da će sve biti razrešeno u najskorijem mogućem roku, možda već sutra. Njen kabinet, kako nam je rekla, već radi na tome.

Predložila je dva moguća puta za razrešenje problema, i oba su, po mom stavu, ispravna.

Glavno pitanje, koje sad treba razrešiti, jeste kako da se imovinsko-pravni šum razreši, odnosno kako da se utvrdi šta je prostor koji je u vlasništvu Grada Beograda, a šta je u privatnom vlasništvu – objasnio je za Dinulović.

Podsetimo, zaposleni u Pozorištu „Boško Buha“ su u ponedeljak javno apelovali da njihov teatar ne bude u celosti preseljen u zgradu Stare pošte na Savskom trgu, kao i da se reši problematičan katastarski upis vlasništva od strane firmi čiji je vlasnik Aleksandar Kajmaković njihovog dosadašnjeg sedišta u zgradi na Trgu Republike 3, koji već osam godina koči rekonstrukciju oronulog prostora.

Nadležnima su dali rok od mesec dana da odgovore na njihove zahteve, a u međuvremenu im je stigla podrška od gotovo čitave kulturne javnosti.

Čuveni Aca Bosanac vlasnik je zgrade pozorišta “Boško Buha”, zato glumce teraju u Beograd na vodi

Čitajte Luftiku na Google vestima

48 Shares
Share via
Copy link