Magazin Srbija

„Nisam stručnjak za rudarenje, ali za pravo pomalo i jesam“: Poruka sudije Majića Ani Brnabić

miodrag majić
Foto: printscreen

Sudija Miodrag Majić poslao je poruku predsednici Skupštine Srbije Ani Brnabić povodom njenih navoda o polemici oko projekta „Jadar“, da je „ključna reč poverenje“ koje je vlast „predanim radom izgubila“, te da je dok elementarno ne povratimo pravnu državu iluzorno pričati i o daleko manje kontroverznim projektima od tog.

„Kljucna reč Ana Brnabić je poverenje. Upravo ono koje ste predanim radom izgubili. U institucije ove države odavno ne veruju ni oni koji za vas glasaju. Izborne manipulacije, neispitane veze mafije i državnih zvaničnika, visoka korupcija i uništavanje pravosuđa uzimaju danak“, poručio je Majić Brnabić.

On je podelio i citat koji je Brnabić objavila o projektu Jadar i Rio Tintu u kom poručuje „svim hejterima iz svih sfera našeg društva – verujte malo u ovu zemlju, verujte malo u naše ljude“.

Majić na to odgovara:

„Nisam stručnjak za rudarenje i zato o tome neću govoriti. Ali za pravo i institucije pomalo i jesam. Dok elementarno ne povratimo pravnu državu iluzorno je pričati i o daleko manje kontroverznim projektima od ovog. Zašto? Pa zato što vam jednostavno i da je rudarenje litijuma zaista najbolja stvar niko verovati neće jer ste toliko puta prokockali datu reč. Zbog takvog pristupa ovde više niko ne veruje ni institutima, ni sudovima, ni fakultetima i to je tragičan bilans ovakvog vođenja države. Zato bilo kakva priča o litijumu mora da sačeka neka bolja vremena u kojima ćemo imati državu kojoj građani veruju, koju će voditi stručnjaci i u kojoj će reč i čast ponovo značiti nešto. Do tada neka tu ‘istorijsku šansu za bogaćenje’ iskoriste oni koji sve svoje šanse za stvaranje pristojnog društva nisu ovako surovo prokockali“, naveo je Majić.

Izvor: Nova

Ana Brnabić: “Srbija će posle litijuma biti kao Norveška posle nafte”

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link