Srbija

Ana Brnabić posetila Bačku Palanku i sramotnom izjavom pokušala da „opere“ vlast od odgovornosti za tragedije

ana brnabić
Foto: Printskrin

Iako je prvobitno najavljeno da neće otići u Bačku Palanku nakon što je u ovoj opštini zbog strujnog udara stradao dečak (13) i njegov deda, premijerka Ana Brnabić je ipak, posetila ovo mesto na severu zemlje. Protesti u ovoj opštini traju danima jer se traži odgovornost nadležnih zbog stravične pogibije.

Za njegovu tragičnu sudbinu iz opštine niko ne želi da snosi odgovornost, a isti utisak ima i premijerka Ana Brnabić.

Njen komentar na konferenciji za novinare izazvao je burne reakcije, a građani Bačke Palanke još jednom su zatražili da se podnesu ostavke, prenosi Nova.

U istom danu, premijerka Ana Brnabić najavila je, pa otkazala posetu Bačkoj Palanci. Premijerka je kako je najavljeno na sajtu Opštine Bačka Palanka trebalo da dođe prvo u Čelarevo u pratnji Marka Blagojevića ministra za javna ulaganja.

Posle velikih nepogoda i tragičnog događaja, gde su život izgubili dečak (13) i njegov deda građani su započeli velike proteste.

Upravo u tom momentu najavljena je poseta Brnabić koja je u istom danu zakazana i otkazana, da bi se premijerka ipak, na kraju, pojavila u Palanci. Poručila je da država neće ostaviti građane na cedilu, te će pomoći u sanaciji štete.

– Ono što je najvažnije – država neće ostaviti svoje građane na cedilu, pomoći ćemo u sanaciji štete i otklanjanju posledica nevremena, baš kao što smo uradili nakon poplava. To ćemo uraditi u najkraćem mogućem roku, bez odlaganja – navela je Brnabić na Instagramu.

Ona je dodala da će država uložiti „nadljudske napore da deca u septembru imaju redovnu nastavu u bezbednim objektima, domaćinstva siguran krov nad glavom“ i da svim stanovnicima bude obezbeđena obnovljena infrastruktura.

Sve to Brnabić je napisala na svom zvaničnom profilu na Instagramu, a na konferenciji za medije dala je izjavu koja je dovela do burnih reakcija.

Govoreći o tragediji usled koje je život izgubilo dvoje ljudi, Brnabić je upitala novinare šta se tačno spočitava predsedniku opštine i državi?

– Ali šta tačno vi sada spočitavate nama ili predsedniku opštine? Što nakon dve nedelje nije sve sanirano? A gde je sanirano? – izjavila je Brnabić u Bačkoj Palanci.

Njena izjava izazvala je do burnih reakcija javnost jer su građani ponovo osetili da neće biti odgovornih.

Podsetimo, krajem jula došlo je do tragedije u Bačkoj Palanci kada je dete (13) poginulo od strujnog udara. Do tragedije je došlo nakon oluje, zbog koje su visili strujni kablovi pod naponom, a dete je stradalo nakon što se uhvatilo za jedan od kablova.

Ranije je stradao i dečakov deda, takođe od posledice strujnog udara. Iako su nadležne službe pozivane više od 20 puta, kablovi nisu sklonjeni na vreme, što je i dovelo do tragične pogibije dečaka i njegovog dede.

Nakon tragedije, umesto da prihvati odgovornost, predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica, izvikao se na kada mu je postavila pitanje o dve žrtve stradale usled kontakta sa kablovima pod naponom, što je izazvalo veliki bes građana koji su zatim organizovali proteste u pomenutom gradu.

U utorak je predat zahtev a potpisima građana, kojim se traže ostavke predsednika opštine Bačka Palanka, komandanta Opštinskog štaba za vanredne situacije Branislava Šušnice, njegovog zamenika Mite Lačanskog, direktora JP „Standard“ i člana štaba za vanredne situacije Miroslava Sićevića, načelnika Opštinskog štaba za vanredne situacije Zorana Srdića i svih članova štaba.

Rok za ispunjenje zahteva građana je petak, 11. avgust, a građani su na jučerašnjem protestu rekli da ukoliko se dati rok ne ispoštuje, kreću u radikalizaciju protesta.

Građanima koji protestuju u Bačkoj Palanci prete tipovi u crnom

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link