Ljubimci Magazin

Povređeni pas ušao sam u veterinarsku kliniku, pokazao ranjenu šapu i tražio pomoć (VIDEO)

Pas lutalica, jezivo mršav, umoran i povređenog stopala sam je našao put do veterinarske klinike Clinica Vet VIP u mestu Juazeiro do Norte u Brazilu tražeći pomoć.
Pas je stigao do vrata, a zatim polako ušao unutra. Veterinar dr. Daise Ferreira da Silva dočekala je psa na vratima i odmah ga odvela na testove.Psu je dijagnostikovan tumor na šapi.

„Završavala sam pregled jednog psa kad sam na vratima ugledala ovećeg psa koji je šepao – priča ona ne krijući uzbuđenje i čuđenje i nastavlja: Ušao je i podigao povređenu šapu kao da bi da nas pozdravi ali nam je tako u stvari pokazivao gde ga boli…
Pokazao mi je šapu sa ekserom utisnutim u jastučić šape, koji mu je zadavao puno bola. Nakon vađenja eksera i lekova više ne oseća bol. Nažalost, posle kliničke procene, kod psa je verifikovan TVT (prenosivi venerični tumor), vrlo čest za ulične životinje, izlečiv hemoterapijom. To je zarazna bolest koju inače prenose krpelji.“

Posle nekoliko zahteva ljubitelja životinja, dr. Daise Ferreira je odlučila da kreira veb stranicu kako bi prikupila sredstva za čitav postupak, kao što su lekovi i hospitalizacija, a koštaće oko 4.000 dolara.

Doktor Ferreira da Silva prikuplja sredstva za plaćanje operacije kako bi se tumor mogao ukloniti i kako bi se psu vratila potpuna mogućnost korišćenje šape.

Do sada je prikupila više nego dvostruko od potrebnog iznosa.
-Najdivnije od svega jeste to što je došao sam. Njegova inteligencija je predivna. Sigurna sam da će ga udomiti dobri ljudi – priča doktorka.

Izvor: laughingsquid

Ležao je 2 dana na pruzi pored povređene Lusi i naučio nas šta je vernost (VIDEO)

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

360 Shares
360 Shares
Share via
Copy link