Ljubimci Magazin

Ležao je 2 dana na pruzi pored povređene Lusi i naučio nas šta je vernost (VIDEO)

Grupa spasilaca životinja iz Užgoroda u Ukrajini primila je poziv da su dva psa primećena na železničkoj pruzi. Požurili su da spasu pse od opasnosti.

Dva psa pronašao je Denis Malafejev, koji je dirljivu priču podelio na Fejsbuku:

“To je tako dirljiva priča. Pozvao me je prijatelj koji je rekao da su dva dana dva psa ležala na železničkoj pruzi u blizini sela Ceglovka. Kada smo stigli, ispostavilo se da je jedan od pasa ženka i da je bila povređena i da nije mogla da se pomeri. Sve to vreme, zdravi pas je pokušavao da je zaštiti. On je čuo zvuk voza koji se približavao, prišao joj je i legao pored nje. Oboje su gurnuli glave prema zemlji i pustili voz da prođe“.

Denis je rekao da ga je priča dirnula: “On je to radio dva dana zaredom. Zamislite.” Ispostavilo se da se zaštitnički i hrabar pas zove Panda, dok je ženka Lusi. On je verno štitio Lusi dok nije stigla pomoć.

Kakav divan pas!

Ne zna se da li je ona zadobila povredu dok je prelazila prugu, ali na sreću oba psa su spasena i odvedena kod veterinara.

Psi su se nakon spasavanja šćućurili jedno pored drugog u automobilu, prenosi portal djole.dog.

psi pruga

Kasnije su pronađeni njihovi vlasnici i vraćeni su im. Ne znamo kako bismo ovo nazvali: instinkt, ljubav, prijateljstvo, odanost? Ali jedno znamo sigurno, ne bi svi ljudi to učinili.

Guska koja je pod svojim krilima ugrejala promrzlo štene ugrejaće i vaše srce

Bojana Savić

Zaštitnica šuma i živog sveta u njima. Neprijatelj bahatih, pohlepnih, moćnih. Naturam expellas furca, tamen usque recurret!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


528 Shares
528 Shares
Share via
Copy link