Magazin

14 godina pisao knjigu koju niko nije čitao, zahvaljujući ćerki i TikToku postala je bestseler (VIDEO)

bestseler

Početkom februara 2023. Marguerite Richards posetila je prodičnu kuću u Vermontu i prisetila se očevog romana Stone Maidens.

Kriminalistički triler Lloyda Devereuxa Richardsa, koji je objavljen u novembru 2012.-, nije donosio gotovo ništa zarade. Bio je na 1452. mestu lestvice misterija, trilera i napetih romana na Amazonu, piše The Washington Post.

Marguerite je pitala oca može li snimiti TikTok video o njemu. 74-godišnji Lloyd nikad nije čuo za tu platformu. Kći je snimila oca kako sedi u svojoj kancelariji u potkrovlju te je napisala: „Volela bih da nešto proda.“ Video je postao viralan. U nedelju dana pregledan je 43.7 miliona puta.

Njegova knjiga se, zahvaljujući TikToku, popela na vrh Amazonove lestvice bestselera. Tu je knjigu pisao od 1998. godine. Prati forenzičkog antropologa FBI-a koji istražuje serijskog ubicu koji davi žene i ostavlja njihova tela u šumama južne Indiane.

Nakon što je završio nacrt u jesen 2009, rekao je Lloyd, odbilo ga je oko 80 književnih agenata. Do jeseni 2010. niko nije hteo objaviti knjigu. No u jesen 2011. jedna je izdavačka kuća pristala objaviti knjigu.

Međutim, nakon objavljivanja 2012. godine, knjiga nije ispunila očekivanja. U dve godine prodana je u nekoliko desetaka primeraka, a nakon toga je prodaja stala.

– To je baš sjajna knjiga i znala sam koliko mu je bila važna – rekla je Marguerite.

– Nikad nije rekao: ‘Ah, nikoga nije briga.’ Samo je uvek bio pozitivan. Mislio sam da je to možda samo zato što niko ne zna za knjigu – dodala je.

– Moj tata je proveo 14 godina pišući knjigu. Radio je puno radno vreme i deca su mu bila na prvom mestu. Ali je našao vremena za svoju knjigu – rekla je Marguerite. Video je do sledećeg jutra skupio milion pregleda. Smatrala je da je to greška, a potom je videla da se knjiga penje na Amazonovoj listi bestselera.

Lloyd se rasplakao kada je video preglede na TikTok videu i kad je shvatio da se njegova knjiga prodaje. Kaže da mu Amazon nije poslao podatke o prodaji, ali ih očekuje do marta. Amazonova stranica pokazuje da je Stone Maidens broj 1 u odeljku knjiga o serijskim ubicama.

@stonemaidens

you all are amazing! Life can be hard and then it can be wonderful suddenly (still crying) #stonemaidens

♬ original sound – lloyd

– Sve ovo što se sada događa dugujem svojoj kćeri. Da sam rekao ‘umoran sam, želim ići u krevet, možda neki drugi put’, ne bismo sada razgovarali. Jako sam zahvalan, ali jedina stvar koja se promenila u poslednjih 11 godina je ovih nekoliko videa koje je postavila na TikTok – rekao je za The Washington Post.

Sada Lloyd radi na nastavku knjige i nada se da će lakše pronaći izdavača. TikTok bi mu u tome mogao pomoći jer je skupio više od 300.000 pratitelja.

Izvor: Index

Tiktoker iz BiH se snimao dok spava, njegovo dremanje uživo gledalo više stotina ljudi (VIDEO)

105 Shares
105 Shares
Share via
Copy link