Magazin Srbija

Poslanik SNS falsifikovao potpis teško obolelog komšije da bi napravio kuću

slavisa.bulatovic
Slaviša Bulatović Foto: Južne vesti/I.M.

Gradska uprava u Vranju sačinila je i overila dokument na kojem je falsifikovani potpis Čedomira Cvetkovića, tvrdi njegova ćerka Dragana, koja je pre oko mesec dana slučajno saznala da postoji zapisnik s potpisom njenog oca koji je omogućio porodici Slaviše Bulatovića, poslanika SNS u prethodnom sazivu Narodne skupštine i kandidata za poslanika na poslednjim izborima, da otkupi deo školskog dvorišta koje je bilo u vlasništvu Grada, kako bi gradili stambeni objekat.

Njen otac je, kako kaže, na dan kada je sačinjen zapisnik, primao hemioterapiju u Beogradu.

Dragana Cvetković, novinarka koja živi i radi u Švajcarskoj, a poreklom je iz Vranjske Banje, nekad je bila prva komšinica porodice Bulatović. Za portal Nova.rs objašnjava kako je u teškim trenucima za njenu porodicu (upravo saznala da joj otac ima metastaze), slučajno otkrila šokantan dokument s falsifikovanim potpisom njenog oca.

– Pre nekoliko godina Slaviša me kontaktirao, znamo se još iz detinjstva, odrasli smo u istoj školskoj zgradi i dvorištu, gde on sad gradi kuću. Spoljni sanitarni čvor koji je u vlasništvu moje porodice ga je zanimao, tražio je saglasnost da mi to njemu damo, a da on nama da nešto drugo. Otac je odmah rekao da ne želi da učestvuje u tome, ja sam prosledila bratu, koji je isto to rekao, i mislili smo da se priča tu završila – počinje priču Dragana.

„Roletna joj je pala“, kaže, kad je saznala da se još nekoliko nekadašnjih komšija pored Bulatovića interesuje da otkupi deo školskog dvorišta.

– Nešto što nam ne pripada, ne pripada nam – kaže ona i dodaje da je njoj bilo neshvatljivo da se uopšte vrši takav otkup.

– Moji roditelji su bili protiv toga da otkupljuju ono što je javno vlasništvo. Na samo pet minuta odatle kupili su parcelu, sagradili kuću. Ali kad sam načula kako to ljudi žele prosto da razgrabe, proradio je inat u meni, apetit mi se otvorio, jer je moja porodica tu došla prva. Čak smo ustupili porodici Bulatović ostavu da koriste bez problema –  kaže ona i dodaje:

– Nije bitno gde živimo brat i ja, ovde smo zahvaljujući znanju i radu. Možda možemo pola Banje da otkupimo ali znate, postoji nešto što se zove zakon, dostojanstvo, ljudskost.

Kad je nakon toga podnela zahtev za otkup, njih su odbili. U pokušaju da sazna zbog čega, najpre joj je rečeno da je greška u katastru, a kad je utvrđeno da je u katastru sve „čisto kao suza“, nadležni u Imovinsko-pravnoj službi Gradske uprave u Vranju obavestili su je da je njen otac „dao saglasnost da tako nešto ne želi, da ga ne zanima“.

– Kad sam pogledala taj zapisnik, ostala sam šokirana. To nije potpis mog oca, a još kad sam videla datum – pa ja sam tog dana oca vodila na hemioterapiju u Beograd! Iako se bavim očevom bolešću, znala sam da od pravde neću odustati. Videlo se da ova osoba iz službe nije znala da je u pitanju falsifikat – kaže Dragana.

Osoba koja je sačinila zapisnik „umalo nije pala sa stolice“ kad je Dragana suočila s papirom, a njen nekadašnji komšija Slaviša Bulatović je bio zbunjen, zatečen i bez komentara, nije to očekivao, kaže ona za portal Nova.rs.

Pokušali smo da kontaktiramo gospodina Bulatovića, ali se na broj poznat redakciji nije javio.

– Verujem u pravni sistem, zato sam se najpre obratila institucijama. Nadležnima u Gradskoj upravi, gradonačelniku, poslala sam sve i zaštitiniku građana. Ovo će doći i do predsednika Republike. Neko ko je narodni poslanik i donosi zakone je falsifikovao izjavu i potpis moga oca. To je cela poenta. Ne znam kako su Bulatovići to osmislili, to je skandal. Pa vi ste narodni poslanik, morate da imate neki kod, etiku, dostojanstvo… Zaista ne razumem.. – ističe Dragana.

lazirani-zapisnik
Zapisnik za koji se tvrdi da je lažiran/Foto: Privatna arhiva

Kako kaže, još šokantniji za nju je bio način na koji su nadležni iz Gradske uprave ignorisali njene pokušaje da stupi u kontakt s njima.

– Mene ne zanima ni meka ni tvrda struja, to mene ne zanima, to je skandal, pitanje je šta će se tu odigrati, samim tim je i Slobodan Milenković (gradonačelnik Vranja – prim.aut) odgovoran, sunovrat institucija, odobravate legalizaciju i kupovinu nečega… Da li postoji osoba koja proverava verodostojnost svega, njemu je po zakonu potrebna naša saglasnost, da li neko to proverava, kakvo je to veće, ko ga je činio – kaže Dragana u dahu, pa nastavlja:

– Da vi u Vranjskoj Banji gradite kuću koja se može videti na Ženevskom jezeru, to je meni prosto nepristojno. To je jedna od najsiromašnijih opština u Srbiji. Ovo je sve veliki skandal. Pisala sam i gradonačelniku Milenkoviću. Mene ne zanima da li su oni dve struje i ko je ‘meka’ ko ‘tvrda’ struja u vranjskom SNS-u. I Milenković je odgovoran, ovo je sunovrat institucije, vi odobravate legalizaciju i kupovinu nečega na osnovu falsifikata. Da li postoji osoba koja proverava verodostojnost dokumenata? Kakvo je to Veće koje je to prosledilo Skupštini na odlučivanje? Ko ga je činio? – pita se sagovornica  Nova.rs na kraju.

Naprednjak pristao da ga prijave na lažnu adresu zbog izbora

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

91 Shares
Share via
Copy link