Svet Vesti

Putnike aviona je prekrio crni dim, ljudi se gušili a posada im otimala telefone da ne bi slikali (FOTO)

Avion, dim
Foto: Printskrin/Tviter

Na letu jednog indijskog avio-prevoznika od Goe do Hiderbada izbila je opšta panika kada je dim prekrio putnike koji su mahnito pokušavali da saznaju od posade šta se događa. Ispostavilo se  da stjuardi i stjuardese u konkretnoj situaciji nisi bili najprofesionalniji, da ne upotrebimo kakvu težu reč.

Najvažnije od svega je da je pilot uspeo u sredu (12. oktobar) da  prizemlji avion u Hiderbadu i da nije bilo teže povređenih putnika. Ono što ostaje da se prepričava je krajnje upitno ponašanje posade aviona i krajnja neosetljivost na strah putnika koji su, kako svedoče fotgrafije, imali čega da se uplaše.

– Oni su nam rekli da se molimo Bogu… da se molimo za naše porodice… Bilo je stravično. Mnogi moji saputnici su se uspaničili i počeli da vrište – rekao je putnik Srikant M. za Tajms of Indija.

Ovaj IT stručnjak je tvrdio da mu je osoblje otelo telefon i primoralo njega i druge putnike da izbrišu slike i snimke incidenta. Bez obzira na tu tvrdnju, poprilično zastrašujuće fotografije su brzo osvanule na društvenim mrežama.

Drugi putnik po imenu Anil P. rekao je da je nešto pošlo po zlu u WC-u.

– Nešto se dogodilo u toaletu. Čuli smo kako posada priča prigušenim glasom. Posle 20 minuta dimilo se svuda oko nas. Ubrzo su se upalila svetla i posada nas je zamolila da prestanemo da pričamo, da ne napuštamo svoja mesta – kazao je on.

Jedan putnik je takođe tvrdio da ih je posada uputila kako treba da “skoče i trče” prilikom prinudnog sletanja. Iako su se svi putnici bezbedno iskrcali, poznato je da je jedna žena zadobila manje ogrebotine tokom iskrcavanja.

U međuvremenu, portparol avio-kompanije “SpiceJet” je demantovao tvrdnje da je posada tražila od putnika da se mole. Portparol je takođe naveo da je posada mirno rešila situaciju.

Izvor: espreso.co.rs

Ivana za komande aviona sela već sa 18 godina, ona je žena pilot i živi svoj dečiji san

Čitajte Luftiku na Google vestima

12 Shares
Share via
Copy link