Magazin Srbija

Trajkovići sa 7 dece žive u 40 kvadrata, nemaju internet i kupaju se u koritu

Bračni par Trajković iz Donje Trnice kod Trgovišta imaju sedmoro dece – pet dečaka i dve devojčice. Žive u 40 kvadrata u dve prostorije, od dečjeg dodatka i socijalne pomoći. Praznične atmosfere u njihovoj kući nema i svaki dan im je borba za normalan život.

Nemaju novogodišnju jelku, nisu dobili ni poklone, a dečaci kažu stidljivo – vole slatkiše i igračke. Njihove novogodišnje želje su iste kao i svakodnevne.

Sin Sava Trajković kaže da bi voleo da ima kupatilo, jer se kupa u koritu, piše RTS.

„Nemam internet, nemam kompjuter, ne mogu da učim onlajn“, rekao je drugi sin Jovan.

Zlatan i Jelena Trajković sa sedmoro dece, pet dečaka od tri do 14 godina i dve tromesečne devojčice, žive u 40 kvadrata. U jednoj sobi u tri kreveta spavaju svi, samo bebe imaju svoje krevetiće.

I majka Jelena Trajković kaže da im je neophodno kupatilo. Veš-mašinu su kupili sakupljajući pečurke. Od toga i od dečjeg dodatka i socijalne pomoći žive Trajkovići. Imaju i dvadeset koza, a ocu Zlatanu u poslovima pomažu sinovi.

„Mehanizacija nam treba, lepo bi bilo kada bih čuvao još deset-dvadeset koza, da imam decu da hranim. Bila je poplava, štala se srušila, nešto sam prepravljao. Bedno se živi“, rekao je Zlatan.

Trajkovići su septembra prošle godine, od Opštine u Trgovištu dobili na korišćenje stan od 76 kvadrata. Ne mogu da žive u njemu, kažu, jer nemaju struju, ne žele ni da napuste svoj dom, ni životinje koje imaju.

Priča majke čiju je zemlju sin prodao na prevaru i ostavio je samu samcatu na planini Goljak

276 Shares
276 Shares
Share via
Copy link