Magazin Srbija

Trajkovići sa 7 dece žive u 40 kvadrata, nemaju internet i kupaju se u koritu

Bračni par Trajković iz Donje Trnice kod Trgovišta imaju sedmoro dece – pet dečaka i dve devojčice. Žive u 40 kvadrata u dve prostorije, od dečjeg dodatka i socijalne pomoći. Praznične atmosfere u njihovoj kući nema i svaki dan im je borba za normalan život.

Nemaju novogodišnju jelku, nisu dobili ni poklone, a dečaci kažu stidljivo – vole slatkiše i igračke. Njihove novogodišnje želje su iste kao i svakodnevne.

Sin Sava Trajković kaže da bi voleo da ima kupatilo, jer se kupa u koritu, piše RTS.

“Nemam internet, nemam kompjuter, ne mogu da učim onlajn”, rekao je drugi sin Jovan.

Zlatan i Jelena Trajković sa sedmoro dece, pet dečaka od tri do 14 godina i dve tromesečne devojčice, žive u 40 kvadrata. U jednoj sobi u tri kreveta spavaju svi, samo bebe imaju svoje krevetiće.

I majka Jelena Trajković kaže da im je neophodno kupatilo. Veš-mašinu su kupili sakupljajući pečurke. Od toga i od dečjeg dodatka i socijalne pomoći žive Trajkovići. Imaju i dvadeset koza, a ocu Zlatanu u poslovima pomažu sinovi.

“Mehanizacija nam treba, lepo bi bilo kada bih čuvao još deset-dvadeset koza, da imam decu da hranim. Bila je poplava, štala se srušila, nešto sam prepravljao. Bedno se živi”, rekao je Zlatan.

Trajkovići su septembra prošle godine, od Opštine u Trgovištu dobili na korišćenje stan od 76 kvadrata. Ne mogu da žive u njemu, kažu, jer nemaju struju, ne žele ni da napuste svoj dom, ni životinje koje imaju.

Priča majke čiju je zemlju sin prodao na prevaru i ostavio je samu samcatu na planini Goljak

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


generic vignette (DESK luftika.rs)
276 Shares
276 Shares
Share via
Copy link