Magazin

Lopovi im upali u sobu, ukrali stvari u vrednosti od 9.000 € i odmor pretvorili u pakao

par odmor
Foto: Printscreen

Odmor britanske porodice na Tenerifima umesto raja postao je pakao, nakon što su lopovi provalili u njihovu sobu u luksuznom hotelu i ukrali im stvari u vrednosti od 8.000 funti (oko 9.000 evra).

Džejms Dobson (40) i njegova supruga Džejn (39) boravili su u hotelu gde noćenje košta 1.300 funti, sa svoje dvoje dece tri dana, kada su rekli da su im stvari ukradene.

Među njima su bile dve dizajnerske torbe, tri para dizajnerskih naočara za sunce, Nintendo Svič, Bose Blutut slušalice i električna četkica za zube gospodina Dobsona, piše Nova.rs.

Lopovi su čak uspeli da uđu u zaključani sef sobe i ukradu 800 evra (710 funti) iz novčanika gospodina Dobsona dok se porodica odmarala pored bazena, rekao je par.

– Kada smo se vratili u sobu, iako nije bilo fizičkih dokaza o provali, odmah smo primetili da stvari nestaju, rekao je gospodin Dobson.

– Ovo očigledno nisu bili oportunisti. Tačno su znali šta da uzmu. Ostavili su predmete poput erpoda i iPad-a jer su znali da se mogu pratiti. Uzeli su i Adidas ranac, za koji pretpostavljam su koristili da u njega stave ukradene stvari, naveo je.

– Izgleda da su lopovi prekinuli struju koristeći kutiju sa osiguračima u prostoriji kako bi resetovali i otvorili sef. Imali smo sa sobom dečji sat na kojem treperi vreme kada se nestane struje – i pokazivao je vreme kada smo bili van sobe.

Gospodin Dobson, suosnivač tehnološke kompanije, odmah je prijavio incident policiji, a kada se vratio, ispričao je osoblju hotela šta se dogodilo. Iz hotela su rekli da nisu pronašli dokaze o provali.

Ali on je rekao da se niko od njih nije ‘izvinio’ niti ‘pokazao bilo kakvu empatiju’ u vezi sa onim što se dogodilo.

– Sigurno je postojao neko u osoblju osim menadžera hotela ko je mogao da nam pomogne?, rekao je.

– Otišao sam u policijsku stanicu što je pre moguće i podneo kompletan izveštaj. Kada sam se vratio u hotel, osoblje je reklo da ne mogu da pričaju o tome jer je to sada stvar policije. Bilo je više nego frustrirajuće. Nijednom se niko u hotelu nije izvinio ili pokazao empatiju, naveo je on.

Dodao je da im je odmor pokvaren.

– Moja mala deca su bila toliko traumatizovana krađom da su proveli ostatak odmora zabrinuti da će se neko vratiti u sobu. Toliko da je moja žena morala da spava sa njima, rekao je.

Tri dana nakon incidenta, gospodin Dobson je konačno mogao da razgovara sa menadžerom hotela i pita da li su uradili nešto ili pronašli bilo šta od ukradene robe.

Ali rekao je da se ona „smejala njemu i njegovoj ženi u lice“ kada je „sugerisao da se dogodio zločin“.

– Hotel nije bezbedan. Kada nešto krene naopako, ignorisaće vas i nadati se da ćete otići, istakao je.

Portparol hotela Hard Rok Tenerifi je rekao: „Sigurnost naših gostiju su naš glavni prioritet i optužbe za krađu shvatamo veoma ozbiljno. Hard Rok Tenerifi je u potpunosti sarađivao sa lokalnim vlastima po ovom pitanju“.

Izvor: Nova.rs

Milovanovići opljačkani u Grčkoj, ostali bez 1.000€, lopovi krali dok su turisti spavali

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link