Magazin

Policajci, sir i čvarci: Došli da pretresu kuću poznatog kriminalca, pa s njim seli za trpezu (VIDEO)

sabljo-policajci-sir-i-cvarci
Foto: Printscreen

Snimak napravljen 2021. godine izazvao je skandal u Hrvatskoj, pošto je procureo u javnost, a zbog njega su trojica policajaca udaljena iz službe, piše hrvatski portal 24sata.

Policajci su došli da pretresu kuću Sablja, koji je u Hrvatskoj važio za osobu sa sumnjivom biografijom, dok nije ubijen u prošlog meseca u poznatom zagrebačkom hotelu Ric.

Na snimku se vidi kako policajac piše na papiru dok mu osumnjičeni Sabljo nudi hranu, što on prihvata. Sabljo seče sarmu za trpezom i takođe nudi hranu policajcu koji piše beleške dok sede za istim stolom, pošto su policajci došli da pretresu njegovu kuću, piše 24sata.hr.

Sve je propraćeno osmesima, a policajci su sa osumnjičenim opušteno razgovarali.

– Probajte sir, da ne kažete da ga niste probali. Samo krekni, Roki – kaže Sabljo policajcu, posle čega uzima parče sira.

– Ti si još najbolje prošao, ti pišeš….Probaj i čvarke – dodao je policajcu koji je pisao na papiru za stolom.

U PU zagrebačkoj, upoznati su sa snimkom i potvrdili su da je snimak napravljen u decembru 2021. godine.

– Možemo potvrditi da Policijska uprava zagrebačka poseduje snimak na kojem su prikazani civil i policajac ove policijske uprave.

Na snimku se vidi da civil jede hranu za stolom, a pored njega je policajac koji pravi beleške.

U jednom trenutku jedan civil nudi hranu policajcu, što on prihvata – odgovorili su iz zagrebačke policije i dodali da su „hitno zatražili utvrđivanje svih činjenica i okolnosti pod kojima je snimak nastao, kao i utvrđivanje statusa lica na snimku“.

– Tako je utvrđeno da je snimak napravljen u decembru 2021. godine, prilikom pretresa kuće osumnjičenog u okviru kriminalističke obrade, a da se na snimku nalaze osumnjičeni i policijski službenik koji učestvuje u pretresu.

Osim njega, u pretresu su učestvovala još dva policajca.

Načelnik Rašić je razrešio sva tri policajca i protiv njih će podneti zahtev za pokretanje disciplinskog postupka.

O događaju sa snimka odmah je obavešteno nadležno državno tužilaštvo, o čemu će policija izvestiti o svemu utvrđenom – istakli su u policiji.

Kada je u pitanju kriminalistička obrada tokom koje je napravljen pomenuti snimak, u policiji kažu da je završena podnošenjem krivične prijave protiv osumnjičenog, koji je potom predat pritvorskom nadzorniku.

Načelnik PU zagrebačke Marko Rašić je povodom toga saopštio:

– Svestan sam nenadoknadive štete ugledu policijske službe nanesene ovakvim, u najmanju ruku, neprofesionalnim ponašanjem u redovima zagrebačke policije.

Ali ovo su izolovani slučajevi za koje sistem ima odgovor i dovoljno moći da se nosi sa njima.

Tačan je samo jedan odgovor i stoga ostajem dosledan u insistiranju na sankcionisanju ovakvog nedoličnog ponašanja policajaca – poruka je načelnika zagrebačke policije.

Tomislav Sabljo ubijen je prošlog meseca u zagrebačkom noćnom klubu Ric.

Kriminalac “težak” 40 milijardi $ živeo u luks naselju na Dedinju, prvi komšija mu bio šef beogradskog MUP

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
128 Shares
128 Shares
Share via
Copy link