Magazin Srbija Vesti

Policajci progovorili kako je Vučić upao na prisluškivane linije, o nelegalnim radnjama načelnika MUP-a i praćenju građana

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić objavila je na svom profilu na društvenim mrežama fotografije dokumenata na kojima se može pročitati izveštaj policajaca koji svedoče na koji način su lica koja nemaju veze sa policijom dobijala službene legitimacije.

U izveštaju se mogu pročitati optužbe anonimnog policajca na račun dva načelnika MUP-a, Darka Cvijovića i Nenada Bogosavljevića, da su kršili važeće policijske protokole i odredbe prilikom određivanja prislušnih radnji prema Miši Vaciću, kao i prema Jeleni Bogdanović, koju su sumnjičili da organizuje proteste „Stop diktaturi“ koji su bili održavani u Beogradu tokom 2017. godine.

U dva odvojena izveštaja, takođe se može pročitati da je načelnik Cvijović još 2018. godine „u svojoj kancelariji na sastanku pred većim brojem radnika, naložio da se dvema osobama koje nisu imale status ovlašćenog službenog lica pozajme službene legitimacije od drugih kolega kako bi bile vidno obeležene i mogle da učestvuju u akciji koja je bila organizovana na nivou UKP-a – stoji u dokumentu.

Konačno su progovorili i ljudi iz policije kako se legitimacije daju likovima s ulice!
I ova prevažna tema je isplivala…

Posted by Marinika Tepic Cobanu on Tuesday, March 16, 2021

U ovim dokumentima se takođe može videti da su predsednik Aleksandar Vučić, njegov brat Andrej Vučić i ministar Nebojša Stefanović održavali komunikaciju sa Mišom Vacićem, koji je u to vreme bio pod merama prisluškivanja i praćenja od strane nadležnih službi.

– Evo dokaza kako su braća Vučić upala na mere legalnog prisluškivanja lica sumnjičenog za ekstremizam, a ne da su oni tobož nelegalno prisluškivani zbog napada na predsednika države Starešine MUP-a su krile, jer se uvidelo da su Vučići i prisluškivani u prijateljskim odnosima – napisala je Marinika Tepić na Tviteru.

Policajac koji je ispitivan i čije je izlaganje zabeleženo u ovim izveštajima više puta je obaveštavao nadređene načelnike da Miša Vacić održava bliske i prijateljsko-poslovne odnose sa porodicom Vučić i ministrom Stefanovićem, te da se može prekinuti sa prisluškivanjem jer ne postoji opasnost od Vacićevog ekstremističkog delovanja, zbog kojeg je prethodno stavljen na mere.

Cvijović i Bogdanović su svaki put, kako stoji u tekstu, odbijali takve predloge sa upućivanjem da se sa merama nastavi po planu.

Jelena Bogdanović je te 2017. godine takođe stavljena na mere. Njen telefon je prisluškivan, a nakon saznanja da se koristi još jednim telefonom, policajac napominje da su taj zadatak, odnosno prisluškivanje tog drugog broja, dobili policajci koji nisu imali službena ovlašćenja za takvu radnju.

– Drugi broj telefona dobijen od strane Darka Cvijovića eksploatisan je isključivo od strane Predraga Jandrića i Srećka Lazića. Njih dvojicu smo u tom periodu gotovo svakodnevno zaticali u službenoj prostoriji u zgradi SIV 1, u podzemlju. I dan danas ostaje nepoznanica iz kog razloga je Darko Cvijović, načelnik jedne ozbiljne službe, naložio takve odluke koje se kose sa razumom – stoji u izveštaju.

Takođe, u istom dokumentu stoji da se “po principu koji je omogućio Darko Cvijović degradira postojeći zakon jer to onda znači da svako može svojim poznanicima dati pristupne šifre radne stanice i obesmisliti nešto što se zove sa razlogom ‘TAJNI nadzor komunikacija’”.

– Zašto je Cvijović dao pristupne šifre trećim licima koja nemaju zakonski osnov za vršenje navedene radnje pitanje je za njega – stoji između ostalog u izveštaju koji je javnosti podelila Marinika Tepić.

Krušik, Jovanjica, prisluškivanje: Da li je kraj ljubavi između Vučića i Stefanovića

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

14 Shares
Share via
Copy link