Magazin

Direktorka pančevačke ambulante: Pokojnik prekriven čaršavom nije smeo da bude pomeran

Pokrajinska inspekcija socijalne zaštite u petak je posetila kovid ambulantu u Pančevu, ispred koje je u sredu preminuo pacijent, korisnik doma „Srce u jabuci“, koji je na suncu ostao prekriven čaršavom nakon smrti.

Inspektor je razgovarao sa direktorkom Doma „Srce u jabuci“, koja je u svom izveštaju sekretarijatu navela da je ovaj 63-godišnji pacijent prvo bio na analizi krvi i RTG pregledu pluća u kovid ambulanti, a potom je izveden ispred ambulante da bi sačekao rezultate.

„Po izlasku iz kovid ambulante, nakon 15-ak minuta korisnik je preminuo. Zbog procedura prilaska, zaštite i postupanja pozvana je Hitna pomoć, koja je na lični poziv medicinske sestre došla nakon 15 minuta. Obaveštena je i policija, čiji se izlazak čekao duže vreme. Nakon više od dva sata, konstatovana je smrt korisnika, koji sve to vreme nije smeo biti pomeran sa tog mesta. Lekar koji je konstatovao smrt naveo je da je uzorok smrti nepoznat“, navela je direktorka Doma u Pančevu u izjavi nadležnom sekretarijatu.

Inspekcija socijalne zaštite poručuje da je nakon saznanja o smrti ovog čoveka po službenoj dužnosti započela inspekcijski (kancelarijski) nadzor radi utvrđivanja eventualnih nepravilnosti u radu Doma zdravlja, odnosno u kontroli primene akata (naredbi, instrukcija, preporuka i naloga) Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja.

„Procedure vezane za rad zdravstvenih radnika, odnosno kovid ambulante, hitne pomoći i dolaska policijskih organa utvrđivaće drugi nadležni organi“, navodi inspekcija, a prenosi 021.

Podsetimo, pančevački inspektor primetio je telo preminulog čoveka ispred kovid ambulante, prekriveno čaršavom i to objavio, a tužilaštvo je pokrenulo istragu.

Ozi Ozborn donirao ortopedska kolica pančevačkoj bolnici

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
23 Shares
Share via
Copy link