Magazin Srbija Svet

Ozi Ozborn donirao ortopedska kolica pančevačkoj bolnici

Legendarna rok i hevi metal zvezda Ozi Ozborn je sa svojom suprugom Šeron donirao četvoro ortopetskih kolica internom odeljenju bolnice u Pančevu.

Ovu donaciju je, kaže za 021 načelnica ovog odeljenja dr Radmila Jevtović, omogućila dijaspora. Sa Ozbornovima je u komunikaciji bio Pačevac koji živi i radi u Los Anđelesu Predrag Radovanović.

– Ova donacija nam je dobro došla, iako već imamo određeni broj kolica, ali ona mogu da se pokvare. Donirana kolica su već u upotrebi, dva komada u kovid bolnici, a ostatak u ostalim odeljenjima – navodi dr Jevtović.

Ostala kolica pristigla su angažovanjem dijaspore iz Perua, Kanade i Austrije, zahvaljujući uplatama Dušice Ivanović (Kanada), Miloša Lazarevića (Peru) i Svetlane Matić (Austrija).

Akcija je nastala zahvaljujući FB objavi “U Srbiji bolesne očeve nose u ćebadima” pančevačke poverenice Pokreta za obnovu kraljevine Srbije (od koga je i potekla inicijativa za ovu akciju) Gordane Vlajić.

Frontmen i pevač legendarnog benda Black Sabath je nedavno otkrio javnosti da boluje od Parkinsonove bolesti. Dugo godina borio se sa bolestima zavisnosti.

Heroj Senegala: Fudbaler koji je čitavoj planeti održao čas humanosti

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

166 Shares
166 Shares
Share via
Copy link