Ljubimci Magazin Novi Sad

Svi su želeli štene buldoga na poklon, a kada su ga videli, redom su zanemeli

poklanjam stene francuskog buldoga

Na Fejsbuku je nedavno otvorena grupa sa inicijalno vrlo humanim ciljem. Naime, grupa “Poklanjam NS” je napravljena u cilju poklanjanja stvari na teritoriji Novog Sada, stvari koje ljudima više nisu potrebne i koje žele da poklone.

Koncept je takav da prvi koji se prijave na post da žele izvesni predmet, isti i dobijaju potpuno besplatno.

Međutim, put do pakla ponekad je popločan najboljim namerama.

Jedna od objava u pomenutoj grupi koja vrlo verodostojno ilustruje ovu poslovicu tiče se poklanjanja štenaca rase francuski buldog.

Komentari govore i više nego dovoljno, ali ukratko: Oglašivač je naveo da poklanja štene francuskog buldoga i očekivano, došlo je do utrkivanja ko će prvi da dobije skupocenog rasnog psa.

Ipak, ono što nisu znali, sve dok nisu videli sliku šteneta, jeste da je u pitanju bila dovitljiva ideja oglašivača, kojom je želeo da napravi socijalni eksperiment. Nakon što je obelodanio da se ne radi o rasnom buldogu, već o običnom mešancu, prvi koji su “zapenili”, više se nisu oglašavali.

Prođite kroz komentare i objavu – u isto vreme ćete biti i oduševljeni i zgroženi.

Uredništvo Luftike apeluje da životinje nisu igračke za “dečicu”, ni statusni simbol, koji ćete kada najmlađima dosadi, ili postane preskup za “održavanje” odbaciti na ulicu.

Životinje primamo u porodicu da bi se sa njima družili i pružili im najbolje moguće uslove za dug i lep zajednički život.

One će, ma koje rase i vrste bile, tu ljubav uzvratiti višestruko.

Sećaš li se Džekija? Jeo je šta mu daš, znao je štošta i voleo te najviše na svetu

Mladen Borocki

Mladen Borocki

Putnik, panker i stručnjak za istoriju, kulturu i običaje Islanda

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

13 Shares
Share via
Copy link