Ljubimci Magazin

Zašto su mešanci sjajni psi

Između mešanaca i čistokrvnih pasa zapravo nema razlike – i jedni i drugi mogu da budu podjednako pametni i puni ljubavi prema svojoj porodici.

Postoje u svim oblicima i veličinama 

Kad spasavate mešanca, nije važno šta volite jer ih ima malih i velikih, kratkodlakih i dugodlakih, s uspravnim i preklopljenim ušima. Ne postoji ukus koji mešanci ne mogu da zadovolje.

Niz karakteristika 

Nije nemoguće pronaći mešanca koji je dobar s decom, voli da trči s vlasnikom, a uveče nema ništa protiv da se izležava s vlasnikom pred TV-om. Naravno, nemoguće je prepoznati sve te karakteristike u psu dok ga bolje ne upoznate.

Nije teško pronaći ih 

Za razliku od čistokrvnih pasa, nije teško pronaći mešanca. Velika većina spasenih pasa nalazi se u azilima.

pas-mesanac-2

Jeftini su 

Udomljavanje mešanca je prilično jeftino. Kupovanje čistokrvnog psa vrlo često ne samo da je skupo, već može da se desi da ih uzgajivači uzgajaju na nepropisne načine. Vlasnici mešanca ne moraju da plate ništa za psa osim uobičajenih troškova za vakcinisanje, sterilizaciju, ugrađivanje mikročipa, i ostale troškove nabavke osnovnih stvari koje svaki vlasnik psa mora da ima.

Često žive duže 

Genetski problemi pojedinih pasmina skraćuju im živote, a pojedina istraživanja sprovedena u Danskoj i SAD ukazuju na to da mešanci uopšteno žive duže.

Liče na rane pse 

Mešanci zapravo liče na prve pse. Psi koji su počeli saradnju i saživot s ljudima imali su kratku svetlosmeđu dlaku i uspravne uši, a bili su srednje veličine i težine.

Čine vas dobrotvorima 

Udomljavanje pasa je plemenito delo jer na taj način omogućavate spašavanje više životinja od smrti. Životinje na ulici uglavnom žive kratke i ružne živote, pa je njihovo vakcinisanje i sterilizacija zaista plemenit čin.

Koji ljubimac je najbolji za vaš horoskopski znak

b92

53 Shares
Share via
Copy link