Magazin Novi Sad

Jeste li znali da je Bleki imao psa? Zove se Blekica i hitno joj je potrebna pomoć

bleki2

Vest da je Kristijan Kostić Bleki, omiljeni novosadski ulični svirač svirepo ubijen potresla je, rastužila ali i razbesnela celu Srbiju. Bleki je bio ikona subkulturnog života Novog Sada, preko tri decenije je uveseljavao Novosađane kojima je prenosio samo pozitivne vibracije. Pomagao je svima, voleo je ljude i muziku.

Bleki nije bio beskućnik, u svoj dom često je primao i pomagao onima koji su se nalazili u teškim životnim situacijama. Poslednjih godinu dana života, u njegovoj kući živeo je mladić bez roditelja kom je Bleki ponudio smeštaj i krov nad glavom. U njemu su delili sve.

Iza Blekija je ostao i njegov pas, ženka koju je nazvao Blekica. Udomio ju je pre dve i po godine. Kuća je nedavno stavljena na prodaju, mladić je pronašao novi smeštaj i radi. Međutim, Blekica je ostala sama u dvorištu, hitno joj je potreban novi dom i trajno rešenje.

Blekijev komšija i prijatelj Dejan u razgovoru za Luftiku kaže:

– Ona je poslušan, negovan i odgojen pas. Bleki ju je udomio pre dve i po godine. Znači sada ima oko tri i po godine. Bila je najviše u kući, pogotovo zimi, a tu je i veliko dvorište. Baš ju je voleo. Nije imala kućicu, Bleki joj je napravio posebno mesto u dvorištu, gde je kada je toplije spavala na dvosedu, pod nadstrešnicom.

Brinuli su se stvarno dobro o njoj. Spavala je čak i u krevetu sa tim momkom kog je primio. Njoj je potreban dom. Sterilisana je, očišćena od parazita, naučena na boravak u kući, a jako voli da trči i u dvorištu. Uhranjena je, ima oko 30 kilograma, veliki je pas. Dao sam joj sad i zaštitu protiv krpelja. Zna i osnovne komande, mesto, napolje, sedi – priča za naš portal Dejan.

Dodaje da komšije dolaze da je nahrane i daju joj vode, tako što preko kapije prebacuju hranu:

– Jedna žena joj donosi i ono što ostane od ručka. Hrani se super. Komšije je vole, pa je neko shvatio da ispod kapije može da se provuče i plitka posuda sa vodom. Laje samo kada vidi psa u komšiluku. Nije bučan pas, u kući nikad ni nije lajala. Pogotovo se nije desilo da pokaže agresiju prema bilo kome.

Kada prolazim pored kuće dok šetam svog psa donesem joj hranu i sipam vode. Igrala se i sa mojim psom. I sada se njuškaju preko ograde. Stvarno je divan pas. Voleo bih da je neko udomi. Ja bih prvi, ali živim u stanu i nemam mesta. Kuća se prodaje, ostala je prazna a Blekica je sama i mora da ide odatle – zaključuje Dejan.

Ko želi da udomi Blekicu sve potrebne informacije može dobiti na broj telefona: 060/033-77-69.

Novi Sad se oprostio od Blekija, a njegov dobri duh zakucao je na vrata raja (VIDEO)

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

373 Shares
373 Shares
Share via
Copy link