Ljubimci Magazin

Roksi spasila celu porodicu od trovanja gasom, nije odustala dok vlasnik nije shvatio o čemu se radi

roksi-pas

Ženka psa mešanca po imenu Roksi, spasila je život čitavoj svojoj porodici kada je usred noći osetila da curi otrovni gas ugljen monoksid. Ona je otrčala da ih upozori, skočila na krevet i naprasno probudila vlasnika.

– Shvatio sam da se nešto dešava sa Roksi – rekao je vlasnik Bred Herbert.

Kaže da je pas blage naravi, ali te noći je bila veoma aktivna.

– Samo je skakala sa mog kreveta na pod i ponovo na krevet – rekao je on.

Bred se odmah probudio i čuo alarm ali nije primetio ništa neobično:

– Čim sam došao sebi, čuo sam alarm, ali nisam shvatio zašto svira jer nije bilo požara ni dima. Skočio sam iz kreveta. Baš kada sam to uradio, Roksi je izašla u hodnik i izgrebala vrata sinove sobe da vidi da li je dobro – rekao je Herbert i dodao:

– U tim trenucima sam shvatio da je ona reagovala na detektor ugljen monoksida koji se upalio – opisao je on tok situacije i kako mu je Roksi ukazivala a on na vreme razumeo o čemu se radi i pukom srećom uspeo da spreči porodičnu tragediju.

Herbert je okupio sina, oca i Roksi ispred kuće i pozvao hitnu pomoć. Nekoliko minuta kasnije, kaže da je vatrogasna služba stigla u njegovu kuću. Otkriveno je da je do curenja došlo iz električnog i gasnog kamina.

– Živi smo samo zbog njenih postupaka, jer, sada shvatam, nekako je drhtala i stvarno se brinula da li ćemo izaći napolje. Jako sam srećan što je imam – rekao je Bred grleći Roksi.

Herbert savetuje druge vlasnike kuća da redovno servisiraju svoje kamine i kupe ispravan detektor ugljen-monoksida. On i njegova porodica su imali sreće jer su imali Roksi.

Na hiljade pasa i mačaka umre od srčanog udara zbog bacanja petardi

Stefan Savkić

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

77 Shares
Share via
Copy link