Lifestyle Magazin

Srpski psihijatar otkriva razloge zbog kojih su udomljeni psi najbolje kuce na svetu

pas sa ulice
pinterest.com pas sa ulice

Psihijatar Vladimir Đurić na svom Fejsbuk profilu objašnjava zašto će vam pas sa ulice vratiti veru u život i međuljudske odnose – prenosi Noizz.

Nadamo se da ćete njegovu priču o psima pročitati baš u trenutku kada razmišljate da li da uzmete rasnog psa ili udomite napuštenu ili kucu sa ulice.

Italija: Za ostavljanje životinja na ulici kazna 10.000€ ili godinu dana zatvora

“Najbolja rasa pasa su spašeni psi. Mislim da ne postoji bolji Učitelj o tome šta je zaista važno u životu od nekog tamo mešanca sa svom mogućom genetikom u sebi.

Kako je Holandija rešila problem pasa lutalica i zašto to ne uradimo i mi?

Jednostavno vas niko neće bolje naučiti da to kako su mu raspoređene šare, koliko boja ima na sebi, kolike su mu uši, koliko je narastao, i koliko smešno izgleda dok trči. To nema nikakve veze i uopšte nije ni bitno jer je mnogo važnije to što je unutra. To kako vas gleda i to kako se osećate pored njega…

Ako ne verujete, razmislite kakva je situacija sa školjkama i gde su im obično smešteni biseri i koliko je spolja nevažno na nekom tamo dnu. Mešanci ne pripadaju porodici školjki i svakako ne stvaraju bisere. Ali ja zaista ne znam ima li ičega blistavijeg u ovom našem Univerzumu od tih psećih duša.

Prva zemlja koja je životinje priznala kao bića s osećanjima

Stoga USVOJITI je glagol koji ozbiljno usrećuje svakoga ko u njemu učestvuje.

Nebitno da li ste u toj rečenici subjekat ili objekat… A najbolja i najfascinantnija činjenica je ipak to da iako u društvu sa psima ovaj glagol generiše pravi okean radosti… On uopšte nije ekskluzivan samo za njih.”

Intenet je prepun slatkih snimaka životinja, a ovaj video je vrhunac

58 Shares
Share via
Copy link