Novi Sad Vesti

Protest na Šodrošu, aktivisti pozivaju policiju da stanu na stranu naroda

šodroš 1
Foto: Ekološki front Novi Sad

Oko 500 Novosađana zajedno sa ekološkim aktivistima okupilo se na protestu na Šodrošu, gde zajedno pokušavaju da spreče gradske vlasti u nameri da izgrade most na tom lokalitetu.

Prema poslednjim informacijama, policija je u potpunosti zatvorila put ka Ribarskom ostrvu, gde se nalazi Šodroš. Deo građana koji nije uspeo da dođe do mesta okupljanja protestanata sada traži alternativne puteve, piše Nova.rs.

U ovom trenutku na terenu je oko 200 pripadnika policije i veći deo njih dovezen je iz Niša.

Raspoređeni su u kordonima, kojima su sa svih strana okružili protesante, a mogu se videti i policijski dronovi koji situaciju nadgledaju iz vazduha.

Aktivisti koji mesecima brane taj zeleni pojas poređali su se ispred kordona policije, a okupljeni nose transparente „Slobodna zona Šodroš“, „Buna protiv mafije“, „Vratiće se Walter, nosiće brusthalter“.

šodroš 2
Foto: Ekološki front Novi Sad

Jedan od protestanata zamolio je policiju „da se preda“ i stane na stranu naroda.

Građanima Novog Sada su se pridružili i kopredsednici stranke Zajedno, Aleksandar Jovanović Ćuta i Biljana Stojković, poslanik Đorđe Miketić, kao i potpredsednik Narodne stranke, Borislav Novaković. Prisutni su i pripadnici Antifašističke akcije 23. Oktobar, jer je danas i Dan oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu.

Podsetimo, u poslednjih nedelju dana aktivisti su u nekoliko navrata imali okršaj sa policijom, koja štiti radnike kineske kompanije CRBC, zaduženu za izgradnju mosta.

Iz te kompanije stiglo je i upozorenje da će CDBC tužiti svakog ko bude eventualno uništavao njihovu imovinu, odnosno zaštitnu ograda za buduće gradilište.

Izvor: Nova.rs

Napeto: Policija pretresa sva vozila koja dolaze u pravcu Šodroša na protest (VIDEO)

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

106 Shares
106 Shares
Share via
Copy link