dance_floor_instalacija
Izvor: Maxime Brouillet
Lifestyle Putovanja

Plesni podijum u centru grada: Probaj da ne zaigraš

U pešačkoj zoni u Montrealu do kraja leta biće postavljena neobična javna instalacija pod nazivom Plesni podijum (Dance floor), razigrana, svetlucava i neobična pojava koja oduševljava turiste. Naime, pešačka zona popločana je mnogobrojnim otiscima stopala, a instalacija je delo arhitekte Žana Vervila (Jean Verville), koja je urađena sa ciljem da podstakne interkaciju među ljudima i spontani ples na ulici.

dance_floor_instalacija_1
Izvor: Maxime Brouillet

Njegov projekat Dance floor pobedio je na konkursu Muzeja lepih umetnosti, a rezultat je ovaj neobični podijum koji poziva ljude na ples i interaktivnu zabavu. Ako se slučajno do kraja leta nađete u ovom kanadskom gradu sigurno nećete odoleti, a da ne zaplešete uz ostale ljude i tako napravite spontanu žurku na otvorenom.

dance_floor_montreal
Izvor: Maxime Brouillet

Deo pešačke zone popločan je sa pet hiljada zlatnih otisaka stopala postavljenih u neobičnom redosledu koji vode direktno do Muzeja lepih umetnosti. Tako možete izabrati svoju stazu do Muzeja lepih umetnosti i plešući ući u muzej u kojem se trenutno nalazi izložba ovog arhitekte pod nazivom Pompeii. Zlatni otisci stopala takođe su povezani sa elementima izložbe, a ova neobična ulična umetnost svakako je prava atrakcija među turistima i stanovnicima ovog kanadskog grada.

staza_do_muzeja_dance_floor
Izvor: Maxime Brouillet

Da li biste voleli da vidite nešto slično i u našem gradu?

Pročitajte više zanimljivih vesti

 

Luftika

Share Tweet Share Share Follow