Magazin

Baka ostala bez muža i sina, sad plače jer prosi za hranu i lekove

baka-dragica_850x
Foto: Telegraf

Šta nam sutra nosi, niko ne zna, a ono što je donelo baka Dragici Nešić (69) iz Šapca ni ona sama nikome ne bi poželela. Prvo je ostala bez supruga, a onda i bez sina, koji se teško razboleo i posle dve godine izgubio bitku.

Dragica, koja je celog života bila domaćica, a nakon smrti muža i nadničarka, odjednom je ostala sama, stara, bolesna i gladna. Prvi put su je novinari Telegrafa prošle godine zatekli kako prosi na raskrsnici .

Držala se dostojanstveno i nije odmah želela sve da ispriča. Ali akcija je nekako pokrenuta i baka Dragici su izmireni računi i zamenjena vrata na kući, koja je pokrivala ćebetom da joj ne duva od spolja.

Danas su je ponovo sreli na raskrsnici kod Trešnjinog cveta i Bulevara Mihajla Pupina. Već pomirena sa sudbinom, zagrlila ih je i rekla ni ne skrivajući suze: „Moram, moram ovako jer sam gladna“.

– Nemam šta da jedem. Opet imam dug za struju od 8.000 dinara. Komšinica što muze kravu mi svakog jutra da flašu mleka. Ja gledam da ne popijem sve odmah. Razvlačim hranu koliko god mogu, ali ne vredi, budem gladna i jedino mi ostane da dođem ovde da prosim – priča baka Dragica za Telegraf, dok prolazi pored automobila noseći natpis na kojem moli za novac kako bi kupila hranu i lekove.

Zahvalna je, kaže, i onima koji joj daju i onima koji okrenu glavu na drugu stranu.

– Svako ima razlog zašto pomaže ili ne. Neko ne može, neko ne želi, i sve je to u redu. Ne dao Bog nikome da dođe u moju situaciju. Nisam ni ja uvek bila siromašna. Muž je radio, i ja sam nadničila kad zatreba, i nikada pre se nije dešavalo da budem gladna – kaže ova baka.

Od porodice ima još tri unuke koje, priča, žive u Italiji.

– Žive deca svoj život. Tako i treba – poručuje baka na kraju.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu baka Dragici, mogu da joj se jave na broj telefona 061/18 70 896.

500.000 građana živi u totalnoj bedi od dolaska SNS na vlast

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

363 Shares
363 Shares
Share via
Copy link