Beograd Magazin

Beogradska picerija u kojoj kada poručite picu s pavlakom dobijete spid, a umesto feferona paket trave

pica droga

Jedna picerija u beogradskom naselju Ripanj danima je bila pod policijskom prismotrom, zbog sumnje da su osim hrane dostavljali i narkotike. Definitivni znak da nešto u ovoj piceriji ide i „ispod tezge“ bio je kada su osumnjičeni D. J. (25) i G. D (31) krenuli u isporuku „kaprićoze sa majonezom“.

Insektori su sumnjali da je u pitanju šifra za drogu skank i krenuli su u hapšenje.

Izvor medija blizak istrazi navodi da zasluga za hapšenje i otkrivanje ovih domišljatih dilera u prigradskom naselju pripada iskusnom inspektoru sa Čukarice, koji je na osnovu svojih informacija formirao tim i krenuo u prismotru osumnjičenih. Tokom ove akcije inspektori su prikupljali dokaze, ali i radili na provaljivanju šifrarnika koji je korišćen prilikom poručivanja droge.

– Jedna od lozinki bila je i „feferona“. U zavisnosti od toga koliko je traženo ljutih papričica na pici, znalo se koliko paketića trave treba dostaviti. Tri feferone značilo je tri paketića droge – objašnjava sagovornik Blica.

On navodi da se nije srljalo sa hapšenjem. Gomilali su se dokazi, a daljom istragom je provaljena i šifra za skank.

– Tada bi osoba poručila kaprićozu sa majonezom. Pica sa pavlakom je označavala spid. Pica sa ekstra belim prelivom… – pa mislim da je svima jasno o čemu se radi – rekao je izvor.

On je dodao da se u akciju hapšenja krenulo kada je stigla porudžbina za kaprićozu sa oko kilogram majoneza.

– Manje količine droge uglavnom je isporučivao dostavljač picerije. U ovu isporuku se uključio i sam vlasnik jer se radilo o većoj količini narkotika. Oni su se iznenadili kada smo ih presreli i pretresom potvrdili ono što smo i sumnjali. Sada utvrđujemo od koga su nabavljali robu, a na osnovu evidencije dobijene prismotrom znamo kome su sve i šta isporučivali – rekao je izvor.

On objašnjava da se na tržištu droge kilogram kanabisa prodaje po ceni od 1.200 do 1.400 evra po kilogramu, dok visokokvalitetni skank (hibridna sorta) uzgajan u zatvorenom prostoru košta od 1.600 do 2.000 evra.

Nešto drugačiji jelovnik

Kaprićoza s majonezom – kilogram skanka

Feferona – paketić marihuane

Pica s pavlakom – spid

Pica sa ekstra belim prelivom – kokain

Belivukov vojnik raznosi ćevape po Beogradu!

Filip Golubović (26) iz Berana, optužen da je Velji Belivuku prenosio poverljive policijske informacije od inspektora Božidara Stolića, trenutno se brani sa slobode i zarađuje novac kao dostavljač hrane za jedan poznati restoran u Beogradu!

Golubović se tereti da je suspendovanom operativcu SBPOK Stoliću kao posrednik, davao novac za poverljive podatke iz istrage o bandi Velje Nevolje i „kavačkom klanu“, a brani se sa slobode zato što je priznao kako je sarađivao sa Stolićem.

Golubović je, podsetimo, istražiteljima detaljno objasnio kako je „poslovao“ sa Stolićem tokom 2020. i 2021. godine, ali nije otkrio kome je sve dostavljao službene tajne nakon hapšenja Belivuka 4. februara prošle godine.

Golubovićevo ime je i 21. avgusta prošle godine punilo novinske strane kada je prijavljeno da je otet. Četiri dana kasnije policija ga je pronašla u jednom stanu u Borči. Par meseci kasnije na suđenju otmičarima Golubović je tvrdio da je otmicu inscenirao kako bi se sakrio od kriminalaca kojima je dugovao novac.

3 godine robije za pica majstora

Pre dve godine beogradska policija je razbila sličnu mrežu dilera i uhapsila vlasnika picerije „Gonzales“ na Zvezdari.

Vladimiru Đ. (41) lisice su stavljene u martu 2020. godine. U februaru ove godine Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno ga je osudio na tri i po godina zatvora jer je prodavao marihuanu. Uslovno na tri meseca osuđen je Nikola Š. (28) koji se teretio samo za neovlašćeno držanje droge. Od njega je oduzeto 1,89 grama marihuane, dok je od vlasnike picerije zaplenjeno 59,75 grama kanabisa i jedna elektronska vagica.

Izvor: Blic

Novosadski diler pao sa 30kg droge, niko ga ne zna, nema dosije

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

23 Shares
Share via
Copy link