Lifestyle

Lorde, dođi u Majdan da preuzmeš nasledstvo: Rodbina moli pop divu da im se javi

lorde

Lord, poznata kantautorka sa Novog Zelanda ima srpsko poreklo! Ovo je do sad bila nepoznata činjenica s obzirom na to da ona nikad nije spominjala svoju vezu sa Srbijom. Njen pradeda je srpski pilot i heroj Branko Jelić. Branko je život dao za Kraljevinu Jugoslaviju, nastradao je 6. aprila 1941. godine.

Do otkrivanja porekla poznate Lord došlo je usled pokušaja apela porodice koja je mahom u Srbiji i poziva rođaka da preuzme nasledstvo.

Došlo je na red da se podeli imanje nasleđeno od pokojnog Branka, a rodbina u Srbiji i Novom Zelandu se ne poznaje, nema kontakta, pa su apel odlučili da upute preko medija u nadi da će doći do poznate rođake Lord.

Imanje se nalazi u Majdanu pod Rudnikom, pa kantautorka zapravo i vuče korene tog kraja.

– Imanje se još vodi na našeg čukundedu Đorđa Jelića, koji je umro pred Drugi svetski rat. Bio je preduzimač, vinar. Njegov sin Branko i sva posada aviona 102. eskadrile 6. lovačkog puka Kraljevine Jugoslavije poginuli su 6. aprila 1941. godine braneći nebo Kraljevine Jugoslavije od Hitlera. Nemci su ga oborili iznad Preševa. Familija dugo nije znala da je Branko mrtav. Cilj naše molbe je da dospemo do njegovog potomka na Novom Zelandu! Ne tražimo više ništa od njih, samo da preuzmu svoj deo imanja u Majdanu i da se okonča ova neobična rašomonijada – moli Gordana Atanasković Acović, rođaka poznate Lord i ratnog heroja Jelića.

Gordana je odabrana u ime milanovačkog ogranka porodice da se obrati javnosti i dopre do rodbine na Novom Zelandu.

– Branko je rođen 15. jula 1912. u Majdanu, mati mu se zvala Kristina. Bio je oženjen Radmilom, Srpkinjom iz Vukovara, koja je u vreme njegove pogibije bila trudna. Kasnije, ona se vraća u Dalmaciju, odakle se sa svojom braćom iselila na Novi Zeland. Rađa se Brankov i njen sin Đorđe. Đorđu pripada Brankov deo imanja, što niko ne spori, naprotiv! Možda je Đorđe živ. Ćerka mu se zove Sonja, ona je pesnikinja, nadamo se da je živa i zdrava.

Tamo se udala za Irca, koji se prema prepisci zove Vik O’ Konor, ona se zvanično zove Sonja Jelić O’ Konor. Njihova ćerka je Ela Marija Lani Jelić O’ Konor, ima umetnički pseudonim Lord, jer je pevačica i tekstopisac, dobitnica više nagrada. Koliko znamo žive u Devenportu, Okland, i to je sve od podataka kojima do sada raspolažemo – objašnjava dalje Gordana za Gminfo.rs, kako bi vest stigla i do ostalih medija a nada se i do Lord.

Jelić O’ Koner je sebi dala umetničko ime „Lorde“ jel je fascinirana svim što ima veze sa kraljevstvom i aristokratijom a „e“ na „Lord“ je dodala da bi isto zvučalo malo više ženski. Mlada pevačica je 7. novembra proslavila 25. rođendan.

Priča o 2 veličanstvena pisma i viteštvu srpske vojske u Velikom ratu

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


16 Shares
Share via
Copy link