Magazin Srbija

Petar Đurić “Ćale ovo je za tebe” u borbi za sina i slobodnu državu, na putu mu tabloidi i kriminalci

petar-duric-cale-ovo-je-za-tebe

Pre dva dana medije su preplavili natpisi o tome da je Petar Đurić, osnivač pokreta “Ćale ovo je za tebe”, uhapšen zbog krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti, te da mu je određen i pritvor. Sam Đurić kaže da on uopšte nije uhapšen već da je sam otišao u policiju kada je iz medija saznao za postojanje krivične prijave, a da je u roku od 48 sati saslušan pred sudijom i da mu nije određen pritvor.

Kako je pre dva dana saopštio MUP, P. Đ. se tereti da je tridesetogodišnjoj devojci, sa kojom je donedavno bio u emotivnoj vezi, odmah nakon raskida počeo da šalje uznemirujuće preteće i uvredljive poruke, a u jednom klubu joj je prišao i vređao je.

Takođe, kako su naveli, sumnja se da je fizički je nasrnuo na njenog druga, sa kojim je bila u društvu.

“O samoj prijavi sam saznao iz  Informera, Pinka i Novosti. Dakle, pre mene neko od nadležnih organa je obavestio Dragana J. Vučićevića, Željka Mitrovića i Vučelića, što samo po sebi već govori dosta toga. Laž je da sam hapšen kako su to objavili mediji” navodi Đurić u saopštenju koje je dostavio medijima.

Blic petar djuric

Kako objašnjava, čim je obavešten o prijavi samostalno je otišao u policijsku stanicu gde mi je određeno zadržavanje od 48 sati, tačnije do izlaska pred postupajućeg sudiju.

“U momentu dok čekam da uđem u sudnicu određeni mediji gotovo u istoj minuti, po automatizmu, objavljuju informaciju da mi je određen pritvor od 30 dana. Međutim, oni koju su zahtevali i oni koji su želeli da mi vide leđa su se preigrali i istrčali pre vremena jer je sud ocenio da nema osnova za određivanje pritvora” navodi se u saopštenju.

objektiv petar djuric

Povodom optužbi sa kojima se suočava, Petar Đurić kaže da je krivičnu prijavu protiv njega podnela majka njegovog sina.

“Nije u pitanju nikakav drug koga sam napao, već lice za koje ceo grad zna da je povezano sa kriminogenom sredinom. To lice se našlo u bliskom okruženju mog sina. Osnovano sumnjam da je lice iz kriminogene sredine dobilo određeni nalog i instrukcije da priđe mojoj bivšoj partnerki, a posebno ono što je za mene sporno mom sinu. Smatram da je to urađeno kako bi se dobila moja reakcija, a kako je ta reakcija iskorišćena u propagandi protiv mene i širenju poluistina mogli smo da vidimo u prethodnim danima. Iz razloga zabrinutosti za bezbednost sina sam se obratio Centru za socijalni rad gde sam podneo prijavu, a dan kasnije kao odgovor na to dobio sam krivičnu prijavu” kaže Đurić.

srbija-danas

On ističe da je zahvalan na stotinama poruka podrške.

“Zahvalan sam i onima na dobronamernim savetima da bi za mene najbolje bilo da se dogovorim ili da prestanem da kritikujem režim, ali mogu samo da ponovim da Ćale nije na prodaju. Pokret „Ćale ovo je za tebe“ i ja u narednim danima nastavljamo još snažniju borbu za slobodnu državu” kaže Đurić.

Stefanović tvrdi da je FBI rešio Belivuka, tužiće sve koji mu crtaju metu na leđima

704 Shares
704 Shares
Share via
Copy link