Beograd Vesti

Šapić pretio batinama i je*anjem majke Petru Đuriću, pa zaradio prijavu (FOTO)

petar-duric-cale-ovo-je-za-tebe
Foto: N1

Petar Đurić, osnivač pokreta „Ćale ovo je za tebe“, podneo je prijavu protiv Aleksandra Šapića nakon što mu je gradonačelnik Beograda uputio niz pretnji, što je on potvrdio i u saopštenju za medije..

Đurić tvrdi da mu je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić uputio niz uvreda, zbog kojih ga je prijavio.

Prijava protiv Aleksandra Šapića
Foto: Nova.rs/Privatna arhiva

– Prilikom susreta na parkingu SRPC Milan Gale Muškatirović, vraćajući se sa bazena sreo sam se sa gradonačelnikom Beograda Aleksandrom Šapićem. Pozdravio sam ga rečima ‘dobar dan gradonačelniče’, a nakon toga usledile su uvrede i pretnje zbog mojih pređašnjih javnih političkih kritika. Imajući u vidu njegovu funkciju, bliskost sa izvršnom vlašću, kao i mnogih sličnih verbalnih pa i fizičkih napada na neistomišljenike vlasti smatram da je moja građanska odgovornost da takvu pretnju po moju fizičku bezbednost prijavim nadležnoj policijskoj stanici kao i da obavestim javnost o tome – piše u saopštenju koje je dostavljeno redakciji Nova.rs.

Prijava protiv Aleksandra Šapića
Foto: Nova.rs/Privatna arhiva

– Iako sam sa razlogom skeptičan, ostaje da se vidi da li će gradonačelnik snositi posledice za ove pretnje po moju fizičku bezbednost. Odričan odgovor na ovo pitanje će samo produbiti jaz između osoba bliskih izvršnoj vlasti koje štiti sudska vlast i ostalih građana koji nemaju tu privilegiju – zaključuje Đurić.

Podsetimo, on se sa Šapićem sukobio i u julu prošle godine (današnji gradonačelnik je tada bio na poziciji predsednika opštine Novi Beograd), kada je pokušao da dobije odgovor na pitanje zbog čega je porodici Pejović urušen plafon, odnosno da li je nelegalna gradnja Šapića, njihovog prvog komšije, tome doprinela.

Šapić je tada burno reagovao i Đuriću poručio da se skloni od njegove kuće.

Đurić je javnosti postao poznat tokom protesta u julu 2020. godine, kada je u programu uživo tvrdio da je zbog manjka respiratora u Zemunskoj bolnici preminuo njegov otac, poznati slikar Ljubiša Đurić.

On je tada uzviknuo parolu „Ćale, ovo je za tebe“, što je danas naziv pokreta koji vodi.

Izvor: Nova.rs

Šapić kupio 8 monitora za svoju novu kancelariju, platio iz svog džepa  

128 Shares
128 Shares
Share via
Copy link